7 основних ознак якісних меблів з дерева

Ринок дерев'яних меблів дуже різноманітний і часом стає складно визначити якісний виріб. Хочеться, щоб вони прослужили довго та надійно. У цій статті ми розповімо Вам, на що звернути увагу при виборі меблів.

Основні ознаки якісної технології меблів з дерева

  1. Порода дерева й твердість деревини. Це одна з найважливіших ознак, яка повинна відповідати передбачуваному навантаженню на меблі. Твердою породою вважаються клен, ясен, дуб, горіх, бук. До м'яких різновидів відносять сосну, ялину, кедр. В процесі експлуатації на них частіше утворюються подряпини та тріщини, тому вони вимагають дбайливого ставлення.

    Порода дерева і твердість
  2. Шліфування. Поверхня дерев'яних меблів повинна бути гладкою, рівною, без задирок. Якщо вона була проведена поперек текстури, то можлива поява розлучень і подряпин, що призведе до нерівномірного фарбування.

    Шліфування меблів
  3. Фарбування. Фарба додає вишуканість і неповторний забарвлення, дозволяє імітувати різні породи дерева. При використанні якісної фарби, на поверхні не утворюються ніякі плями і розводів. Всі сторони повинні бути одного кольору, якщо звичайно, спеціально не створювалася штучна нерівність в ході дизайнерського рішення.

    Фарбування меблів
  4. Покриття. Воно може бути глянцевим і матовим. Хороше покриття забезпечує захист дерев'яних меблів від зовнішніх впливів, не дозволяє красі розтріскуватися і з'являтися зазорам. Дешеві дерев'яні меблі просто фарбуються або взагалі не обробляються.

    Покриття захисним шаром
  5. Торець. Всі видимі зовнішні частини повинні бути гладкими, без зазорів і щілин.

    Обробка торців
  6. Опора або ніжки. Вони можуть бути дерев'яними, металевими або пластиковими. Можливість їх регулювання дозволить встановити меблі рівно навіть при викривлених підлогах.

    Опорні ніжки
  7. Меблева фурнітура. Важливо звернути пильну увагу на її якість, адже якщо виробник вирішив заощадити на ній, то швидше за все, він заощадив і на технології виготовлення меблів з дерева. На якісній фурнітурі повинна бути позначена марка виробника. Дешеві комплектуючі мають нерівний колір, дефекти та скрипи при відкриванні дверей.

    Меблева фурнітура

Ознаки неякісних меблів

  • Шорсткувата поверхня;
  • Наявність подряпин і вм'ятин;
  • Замутнене покриття, яке приховує текстуру дерева;
  • Скрип і неплавне відкривання й закривання дверей шафи або при висуненні ящиків комода.
  • Застиглі «сльозинки» в результаті поганого фарбування, частіше на вертикальних елементах виробів.

Дерев'яні меблі – ознака гарного смаку та достатку, і з роками вона стає тільки цінніше. Недарма ж вона є фаворитом серед любителів антикваріату. Тому, купуйте тільки якісні вироби на перевірених фабриках.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння