Бук, дуб та ясен тверді породи дерева для виготовлення меблів

Можна вічно дивитися на воду, вогонь і на красиву текстуру дерева. Чи замислювалися ви, що одні з найблагородніших малюнків в природі це розписи деревини? Люди з витонченим смаком використовують саме дерево для виготовлення меблів. Але якою повинна бути структура деревини, щоб стати витвором мистецтва у вашому інтер'єрі?

Розглянемо в цій статті.

Найкращі тверді породи дерева для виготовлення меблів: бук, дуб та ясен.

У всіх з нас з самого дитинства дуб асоціюється з казкою. Це велике, могутнє дерево, від потужності якого так і віє чарами. Внутрішній малюнок дубу заворожує своїми незвичайними кільцями. Використовуючи таку породу деревини для виготовлення меблів, ви можете бути впевнені в його стійкості до гниття, зносостійкості, твердості. Щільність по співвідношенню маси до об'єму досягає 700 кг на куб. м. Готуючись замовити меблі з такої цінної породи дерева, ви повинні враховувати їх високу вартість, але це буде цілком виправдана переплата.

Дуб кругляк та заготовка

Більш доступною за ціною, з порід дерева, вважається бук. Він не перевершує за якістю дуб, але має більш високу щільність, показники залежать від конкретного дерева. Меблі зроблені з бука, дуже важкі. Це потрібно враховувати при виборі. Якщо в будинку проживають люди похилого віку або діти, такі меблі буде досить важко пересунути при необхідності. Та в той час, ці меблі важко випадково перекинути чи відламати частину. Незначним недоліком бука є те, що він може потемніти з часом, а також він боїться різкої зміни вологості. Тут головне вибрати правильне покриття, що легко реставрується. Бук чудово підійде до будь-якого інтер'єру, чи то до класичного, чи до скандинавського.

Бук кругляк та заготовка

Саме для облаштування останнього частіше використовується ясен. Він характеризується різноманітністю кольорів, як світлих, так і темних відтінків. Лікарі рекомендують його для благотворного впливу на нервову систему, а наші предки вважали, що ясен оберігає наш дім від проникнення несприятливої енергії. Всі меблі з нашого магазину «К'Лен» покриваються волого відштовхуючим шаром, що допомагає уникнути корозії.

Вибираючи матеріал для втілення своїх ідей в інтер'єрі, орієнтуйте не тільки на технічні характеристики, але і в цілому на характер вашої сім'ї, тому що дерево створює особливу атмосферу в домі. Від одного вам буде легше дихати, від іншого ви отримаєте заряд позитивних думок і сили .

Щоб підібрати який тип підійде саме вам, радимо придивитися до різноманітності асортименту в нашому каталозі, а коротка порівняльна таблиця допоможе вам краще зорієнтуватися у властивостях твердих порід деревини.

Дуб Бук Ясен Сосна
Переваги Стійкий до гниття, можливо зробити ефект штучного старіння. За міцністю не поступається дубу, має високі декоративні якості, швидко сохне, легкий в обробці. При знебарвленні досягається цікавий відтінок сивини. Практично не тріскається при сушінні. Зручність у обробці. Легко склеюється. Приємний лікувальний запах, який виділяє фітонциди.
Недоліки Погано піддається поліруванню. Боїться вологості, бажано уникати установки у ванній / кухні. Погано полірується. Погано піддається поліруванню. Легко дряпається і пошкоджується.
Колір Світло жовто-коричневий Блідо-жовто-рожевий Жовтувато-сірий Бурий, бежево-жовтий, білий з легкими рум'яними розводами.
Твердість (за шкалою Янка) Висока
1100-1300
Дуже висока
1300
Дуже висока
1300
Низька
350-1140
Зносостійкість Висока Висока Висока Низька
Щільність (співвідношення обсягу і маси) 600-700 кг/м3 650-750 кг/м3 800 кг/м3 520 кг/м3
Схильний до гниття Низька Середньої стійкості Середньої стійкості Низька
Вартість Висока Середня Висока Низька

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння