Меблі і шпалери, вибираємо оптимальне поєднання

Шпалери в приміщенні - фон інтер'єру. Вони задають тон, роблять атмосферу затишною, а дизайн кімнати гармонійним. Тому дуже важливо, щоб шпалери підходили оточенню, й особливо це стосується меблів.

Трендові кольори в інтер'єрі 2017 року за версією Pantone - червоний, сіро-коричневий, листвяний (зелений), запорошений темно-рожевий, глиняний (коричнево-рудий), рожево-фіолетовий, гірчичний, холодний, глибокий і приглушений синьо-блакитний, мокрий асфальт , повітряний блакитний. Всі ці відтінки будуть активно задіяні дизайнерами для створення модного зовнішнього вигляду кімнати в наступаючому році.

Як же зрозуміти, як підібрати колір меблів до шпалер або навпаки, і зробити це так, щоб кімната радувала, надихала та дарувала затишок.

Основні моменти вибору відтінків.

Вибираючи палітру для кімнати, дизайнери рекомендують враховувати такі особливості:

  • параметри простору;
  • призначення;
  • рівень освітленості;
  • планування;
  • психологічне сприйняття кольорів;
  • тон існуючих елементів меблів або облицювання.
Відтінки шпалер

Якщо приміщення просторе, то прекрасно підійдуть пастельні відтінки шпалер. В цьому випадку можна зробити акцент на меблях, наприклад, - урізноманітнити кімнату червоним диваном.

Крім того, можна додати трохи темних тонів, відповідно до тенденцій кольору в інтер'єрі 2017. Це не дозволить порушити цілісність зовнішнього вигляду приміщення і буде виглядати збалансовано.

Щоб візуально збільшити компактне приміщення, дизайнери рекомендую використовувати теплі й світлі варіанти: ніжно-рожевий, персиковий, світло-жовтий, відтінок яєчної шкаралупи. Їх можна доповнити невеликими яскравими акцентами. Наприклад, меблями трендового забарвлення, яке стане цікавим елементом кімнати.

У маленьких приміщеннях важливо грамотно підібрати не тільки палітру тонів, але і забезпечити правильне освітлення. Тоді всі кольори в кімнаті, як меблів, так і обробки, не будуть згасати, а сам простір буде виглядати дуже гармонійним.

Крім того, вибираючи будь-який трендовий колір в інтер'єрі 2017, світло буде мати велике значення, так як всі вони досить вимогливі. І тільки за допомогою правильного освітлення можна буде передати всю їхню красу.

Декілька порад.

Після того, як ми розібралися з основами, слід згадати про вибір кольорів для меблів і покриття на основі призначення приміщення.

Як відомо, є відтінки, які заряджають позитивною енергією, а є, - які навпаки, негативно впливають.

Наприклад, червоний уособлює пристрасть і енергію. Однак в спальні його використовувати не слід. Тут буде відмінно виглядати модний рожево-фіолетовий в дуеті з світлими меблями.

Поради вибору меблів та шпалер

Якщо ви продумуєте оформлення вітальні, то в цій кімнаті можна і потрібно використовувати яскраві тони меблів або декору. Наприклад, лимонний диван прекрасно виглядає на тлі сірих шпалер в поєднанні з білими деталями. Насичений зелений (листвяний) можна скомбінувати з дерев'яними темними меблями і білосніжними шпалерами. Тут головне - почуття сприйняття. Абстрагуйтеся. Спробуйте уявити собі, як будуть виглядати в кімнаті ті кольори, які ви б хотіли бачити для меблів і облицювання стін.

Порада: Уважно стежте за тим, щоб яскраві тони не створювали зорове перевантаження, а також не суперечили гамі інших елементів інтер'єру. Яскраві меблі не повинні створювати ефект несмаку.

Якщо приміщення має нестандартне планування, застосування декількох відтінків дасть можливість зонувати простір.

Як поєднувати шпалери з меблями?

Ми зібрали для вас деякі поради, які допоможуть зрозуміти, як правильно підбирати забарвлення шпалер під меблі:

  • білі меблі - універсальний тип. З ними гармонійно будуть виглядати вироби будь-яких тонів. Яскраві та насичені деталі на стінах в приміщенні стануть родзинкою і стильним доповненням. Єдина особливість, яку важливо пам'ятати, - можливість втрати межу, яка розділяє меблі та стіни. Тобто при застосуванні занадто світлих шпалер і білих меблів простір може вийти безликим. Тому не забувайте про аксесуари;
  • класичні коричневі меблі. Тут все залежить від індивідуальної мети мешканців будинку. Хочете наблизитися до природи, зверніть увагу на шпалери рожевого, зеленого, блакитного, гірчичного відтінків, які є модними кольорами в інтер'єрі 2017. Якщо ви прагнете до класики, то підійдуть, наприклад, бежеві, бордові або золотисті;
  • різнобарвні меблі. В цьому випадку можна придбати шпалери пастельних тонів. Вони можуть бути не тільки однотонними, але й з візерунком. Головне - щоб тон малюнка на покритті гармонійно виглядав у поєднанні з меблями;
  • темні меблі. Тут все просто - необхідний контраст. Темні меблі - світлі шпалери. Ідеально.

Не бійтеся експериментувати. Ваш інтер'єр повинен подобатися в першу чергу вам. Не обов'язково задіяти всі головні тренди. Досить вибрати щось одне. Наприклад, купити меблі в Одесі з натурального дерева світлих відтінків і доповнити їх модним сіро-коричневим кольором. В результаті ви отримаєте стильну і затишну кімнату. Успіхів!

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння