Як підібрати текстиль в спальню?

Коли людина спить, вона відпочиває, відновлює сили, накопичує енергію. Щоб сон був по-справжньому здоровим і міцним, потрібно правильно підібрати меблі для спальні, текстиль.

Як вибрати постільну білизну, щоб вона була не просто красивою, але і допомагала заснути, виспатися?

  • Вибираючи постільне в спальню, важливо, щоб розмір комплекту в точності збігався з величиною ковдри, подушки, матраца. З невідповідним підодіяльником ковдра почне бугритися, створювати дискомфорт.

    Маленька наволочка зробить подушку занадто щільною. Це може стати причиною головного болю. Коротке простирадло буде весь час сповзати, «морщитися», викликаючи бажання його поправити.

  • Якість тканини відіграє важливу роль. Вибирайте комплекти постільної білизни з натуральних матеріалів, які дихають, пропускають повітря, вбирають піт.

    Це бязь, поплін, льон, сатин. Лляні полотна охолоджують влітку, зігрівають взимку.

    Щільність матерії також дуже важлива.

    Постільну білизну перуть щотижня, тому тканина повинна бути міцною, стійкою до вицвітання.

    Текстиль в спальню
  • Наступна порада тим, хто думає, як підібрати постільну білизну в спальню - подивіться на якість пошиття з вивороту. Правильно зшита білизна має подвійний шов, крайка при цьому захована всередину.
  • Якщо край постільної білизни не оброблений або просто обметуваний на оверлок - комплект відноситься до розряду «економ». Нитки та тканина повинна збігатися за кольором.
  • Якщо ваша мета, при покупці постільної білизни, повноцінний відпочинок, вибирайте колір, який заспокоює нервову систему, налаштовує на сон. Наприклад, ніжні відтінки зеленого, блакитного, бежевого, сірого.

    Також важливо, щоб колір і малюнок текстилю та меблів у спальні гармоніювали між собою, а також зі шпалерами, шторами. Це створить єдину затишну, приємну обстановку.

    Добре виглядають однотонні комплекти з мереживом або непомітний геометричний малюнок.

  • Перш ніж підібрати текстиль, понюхайте, як тканина пахне. Постільна білизна має виділяти запах чистої бавовни, а не барвника. Інакше, матеріал швидко злиняє, зблякне. Інтенсивність фарбування ниток з лицьового боку і вивороту повинна бути однаковою.
Підбір текстилю та постільної

Якщо ви хочете жити по-справжньому в екологічно безпечному, затишному будинку, вибирайте меблі для спальні та текстиль високої якості з натуральних матеріалів. Саме такі товари пропонує компанія klen.ua - визнаний лідер серед виробників меблів, сходів з деревини. Бережіть своє здоров'я!

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння