Особливості монтажу гвинтових сходів

Гвинтові сходи - ідеальне рішення для маленьких приміщень. Їх монтують в тих місцях, куди звичайна модель не поміститься. Подібна конструкція надає інтер'єру особливий шик. Виготовляють з деревини, металу та інших матеріалів.

Існують 4 типи гвинтових сходів:

  • Опорою є вертикальна стійка.
  • Сходинки спираються на гнуту тятиву, огорожу.
  • Сходинки затискаються в опорі.
  • Опорою служить стовп і стіни, які знаходяться поруч зі спорудженням.
Гвинтові з опорним стовпом і тятивою

Монтаж гвинтових сходів. Послідовність робіт

Установка вимагає спеціальних знань, навичок. Для майстра змонтувати таку гвинтову конструкцію досить просто. Важливо дотримуватися послідовність технологічних процесів.

  1. Спочатку необхідно встановити стовп. Він повинен бути строго вертикальним, інакше конструкція вийде косою. Переробити такі гвинтові сходи складно. Труба встановлюється на спеціальну (опорну) п'яту. Для фіксації до підлоги використовують анкери. Також можна залити підставу цементом. Обов'язково на цьому етапі застосовують водяний або лазерний рівень.
  2. На опору нанизуються гільзи та дерев'яні східці. Щоб не пошкодити дорогу деревину, під час роботи рекомендується обернути їх поліетиленом.

Те, скільки коштують сходи для будинку , залежить від деревини, з якої вони зроблені.

  1. Сходинки повинні розташовуватися горизонтально. Їх розгортають в потрібне положення (за ескізом) і фіксують больцами. Для цього користуються рівнем. Якщо гвинтова модель сходів не передбачає застосування больців, то знизу сходинок встановлюються скоси або стовпчики. Завдяки їм, вага рівномірно розподілиться на основний стрижень.
  2. Монтування перил. Якщо використовується больцева система, то заставними для стійок будуть металеві труби. Вони додадуть конструкції жорсткості. Стійки й поручні з'єднуються спеціальним штирем. Він прикріплюється до стовпа цанговим фланцем.

Наші консультанти підкажуть, як розрахувати дерев'яні сходи такого типу, дадуть відповідь на всі питання. Щоб гвинтова конструкція стала прикрасою будинку, важливо обійти «підводні камені» під час роботи:

  • Опора, до якої кріпляться ступені, повинна стояти вертикально, а сходинки - горизонтально.
  • Кріпильні елементи повинні бути в достатній кількості.
Гвинтові сходи з гнутими поручнями

Якщо правильно виконати установку, гвинтові сходи з деревини компанії Klen.ua стануть прикрасою будь-якого інтер'єру.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння