Переваги меблів з дерева

Кожен з нас хоч раз в житті постає перед вибором, «Меблі з якого матеріалу купити? Який матеріал краще і чому? »

Сьогодні на ринку великий вибір різних пропозицій. Ми спеціально підготували статтю про переваги меблів з дерева, проаналізувавши інші матеріали.

Метал і Дерево

Меблі з металу

Меблі з металу привертають красивим інтер'єрним рішенням, і не дивлячись на зниження їх популярності - є відмінним вибором для саду та дачної ділянки так як стійкі до перепадів температури. Досвідчений майстер виготовить їх будь-якої химерної форми.

У порівнянні з дерев'яними меблями явно програють за таким показником, як безпека. Метал - досить жорсткий, важкий матеріал, який при зіткненні повертає наткнувшись на нього зворотну силу удару. І якщо у вас є маленькі діти, слід замислитися чи варто придбати такі меблі.

У зимовий час металеві меблі здатні обпалити при дотику, що теж досить неприємно, особливо дитині.

Чого не скажеш про меблі з масиву - вони не тільки пом'якшують удар, амортизують, а й має низьку теплопровідність - відчуття того, що дерево гріє завжди приємно.

ДСП і Дерево

Меблі з ДСП

Меблі з ДСП (дерев'яно-стружкові плити) - подобаються покупцеві, перш за все, через низьку ціну, а також великим вибором колірної гами, здатної задовольнити запити багатьох клієнтів. Але чи так все чудово в цих меблях? Головним недоліком є їх токсичність, здатна завдати шкоди нашому здоров'ю, перш за все через наявність в ДСП - формальдегіду.

Головні болі, шкірний висип і свербіж, а також запалення очей як у дорослих, так і у дітей - можуть бути наслідком підвищеного впливу формальдегіду на організм і вплинути на розвиток онкологічних захворювань.

Варто зазначити, що меблі з ДСП - дуже бояться вологи, поверхні плити розбухають, втрачаючи первісний вигляд і висихаючи - на жаль, не відновлюючи свою форму.

Меблі з масиву дерева навпаки, є самим екологічним матеріалом, попит на який зростає в усьому світі саме завдяки безпеці для здоров'я. Дерево ще називають «живим» матеріалом, навіть після обробки воно «дихає», тому в приміщенні необхідно підтримувати температурно-вологий баланс комфортний для людини і деревини.

МДФ і Дерево

Меблі із МДФ

Меблі з МДФ (деревоволокнистих плит середньої щільності Medium Density Fibreboard) відрізняються від ДСП меншим вмістом формальдегіду , а також кращою стійкістю до вологи, має різноманіття кольорів здатних сподобатися багатьом.

Недоліком, перш за все, слід вважати високу вартість меблів з МДФ, а так само пошкодження структури матеріалу через механічний впливів. Меблі можуть деформуватися при складанні або розбиранні, особливо в місцях кріплення шурупів.

Дерев'яні меблі так само, не є дешеві, це обумовлено перш за все - багаторівневою, складною технологією виробництва, завдяки якій, виріб прослужить довгий час.

Підводячи підсумок, виділимо основні переваги меблів з масиву дерева:

  • матеріал, який створює тепло і затишок в домі;
  • амортизують при ударах;
  • мають неповторний візерунок, створений самою природою;
  • довговічні, в використанні;
  • безпечні, для дітей і дорослих.

Наша компанія «К'Лен» понад 19 років виробляє якісну дерев'яні вироби з твердолистяних порід дерева: дуба, ясена та бука. Тисячі задоволених клієнтів оцінили преміальний рівень надаваних нами послуг.

На нашому сайті можна купити меблі й оформити замовлення. А ми подбаємо про все інше!

А Ви яким меблям надаєте перевагу, з якого матеріалу?

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння