Як правильно розмістити ліжко: прості та слушні поради

Одна справа придбати відповідне спальне місце, і зовсім інша – правильно розмістити ліжко так, щоб воно займало мінімум простору в кімнаті, не загороджувало проходів та забезпечувало найбільш комфортні умови для відпочинку.

На жаль, інколи, місце, що на перший погляд підходить для встановлення ліжка може виявитися зовсім не вдалим з точки зору можливості провітрювання кімнати, економії простору та відчуття комфорту під час сну. Неправильно вибране положення може перекреслити всі переваги дорогого ліжка та перетворити сон на суцільні муки. І навпаки – не найкраще, але грамотно розташоване ліжко подарує міцний сон вночі, приємний відпочинок вдень, та при цьому залишить достатньо життєвого простору в самій кімнаті.

Сьогодні можна знайти купу порад щодо розташуванню меблів, як кажуть «по фен-шую», але такий підхід не завжди підходить для малих приміщень та часто йде врозріз зі загальним плануванням кімнати. В цій статі ми зібрали найцінніші поради щодо розташування ліжка як з побутової, так і з естетичної точки зору, які дозволять вам отримати розгорнуту відповідь на питання.

Як поставити ліжко в кімнаті грамотно і практично.

Плюси та мінуси установки ліжка в центрі кімнати

Перед тим, як розмістити ліжко в кімнаті, потрібно визначити відповідне місце. Найкраще, якщо в спальній кімнаті є спеціальна ніша чи заглиблення, куди оптимально впишеться ліжко по ширині та залишиться місце для зручного доступу до нього. Якщо ж такого місця в спальні нема – не проблема, ліжко можна встановити біля однієї зі стін.

Ліжко, розташоване в центрі кімнати, хоч і дозволяє підійти до спального місця з будь-якої сторони, все ж забирає необхідний простір та перешкоджає вільному переміщенню по кімнаті. Крім того, відсутність спинки в узголов’ї викликає відчуття тривоги, незахищеності та приводить до безсоння. Висновок такий: краще таким способом ліжко не ставити.

Особливості розміщення ліжок різних типів

Коли ви визначилися з тим, як розташувати ліжко в кімнаті: до стіни чи в центр, потрібно вибрати місце для ліжка відносно інших предметів меблів та інших стін.

У випадку, якщо використовується односпальне або полуторне ліжко, то його краще ставити боковою стороною в кут шафи та стіни, в кут між стінами чи просто впритул до стіни. Двоспальне ліжко найкраще розмістити спинкою до середини стіни. Так залишиться достатньо місця для з обох сторін для кожного з відпочиваючих.

Якщо ви любите дивитися телевізор у ліжку, то розташуйте їх один напроти одного, але зберігаєте безпечну відстань, щоб уникнути шкідливого впливу випромінювання від екрану.

Як повинно стояти ліжко відносно вікон та дверей?

Далі ми визначимо, яке повинно бути положення ліжка відносно дверей та вікон. Найкращим варіантом буде встановлення ліжка по діагоналі відносно дверей, щоб було видно тих, хто заходить в кімнату.

При цьому не варто розташовувати ліжко на одній лінії між вхідними дверима та вікнами, оскільки наявність шкідливих протягів значно збільшить ризик виникнення простудних захворювань.

Потрібно також уникати ліжка узголів’ям чи ногами безпосередньо до вікна, так як сонячне проміння, звуки з вулиці чи вітер, що проходитиме через щілини вікон, при такому розташуванні спального місця будуть негативно впливати на відпочинок. Якщо планування кімнати не дозволяє розмістити ліжко іншим чином, то на час сну потрібно повністю закривати вікна та завісити їх не пропускаючи ми світла цупкими шторами.

Тепер ви знаєте, як повинне стояти ліжко в спальні, дитячій чи гостьовій кімнаті й зможете без проблем купити ліжко і розмістити його найкращим чином, при цьому збережете вільне місце в кімнаті та створите умови для комфортного сну.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння