Які сходи краще: бетонні чи дерев'яні?

Під час будівництва будинку часто перед господарями постає питання: Які сходи краще - бетонні чи дерев'яні? Справа не тільки в різній естетиці.

Бетон, як і дерево, дозволяють зводити будь-які варіанти - від одномаршових моделей до гвинтових, комбінованих будівель.

Давайте порівняємо два варіанти:

  • Природний матеріал має легкий, повітряний зовнішній вигляд, створює сприятливий мікроклімат всередині приміщення. Бетонні споруди - важкі монолітні споруди. Виглядають масивно, переконливо.
  • Велика вага бетону унеможливлює його використання в маленьких будинках, дерев'яних будівлях. Така конструкція вимагає надійних залізобетонних перекриттів між різними поверхами.
  • Бетонні сходи - оптимальний варіант для будинків із цегли, залізобетонних панелей, монолітних будівель. Плюс подібних будівель - вони не створюють додаткового навантаження на стіни, а, навпаки, посилюють їх. Вага тисне тільки на перекриття. Природні матеріали - ідеальний варіант для дерев'яних будинків.

    обшивка бетонних сходів

  • Для зведення бетонних сходів потрібно всього 2-3 дня. Щоб зробити красиві дерев'яні сходи знадобиться місяць. Під час будівництва, бетонні сходи зручно використовувати для переміщення з поверху на поверх, для перенесення будматеріалів, вантажів.
  • Багатьох цікавить питання: скільки коштують сходи для будинку? Ціна дерев'яних сходів буде залежати від їх розмірів, вибраного сорту деревини. Але в будь-якому випадку, вони обійдуться набагато дорожче конструкції із залізобетону.
  • Бетонні сходи довговічніші, практичні при експлуатації в порівнянні з дерев'яними. Вони не скриплять, практично не вимагають ремонту.

Для додавання бетонній моделі естетичного зовнішнього вигляду, її обробляють деревом.

Облицювання суворого залізобетону деревиною дозволяє поєднати міцність, надійність матеріалу з красою, естетичністю дерев'яної обробки. У підсумку вийде оригінальна, довговічна споруда, що прекрасно доповнює сучасний інтер'єр. Вартість такого рішення залежить від обраної породи дерева, габаритів сходів.

Як вибрати підрядника для виготовлення сходів ми вже писали в попередніх статтях. Дуже важливо правильно підібрати будівельну компанію. Дерев'яна обробка бетонних споруд вимагає знань і досвіду. Дошки повинні бути підготовлені, просушені, оброблені необхідними просоченнями, лаками. Інакше, зовсім скоро, вони втратять свій зовнішній блиск, деформуються.

Обшивка деревом металобетона

Українська компанія Klen.ua, визнаний лідер у виробництві дерев'яних меблів та сходів будь-якого типу, якісно, з наданням довгострокової гарантії, виконає обшивку бетонних конструкцій натуральною деревиною.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння