Які бувають декоративні меблі з дерева

Дерев'яні меблі, прикрашені оригінальним декором виглядають стильно, сучасно. Декоруванням називаються спеціальні техніки, прийоми, використовувані для того, щоб підкреслити красу натуральної деревини, зробити меблі витонченними.

Для декорування меблів застосовують різні методи. Деякі з технік з'явилися багато століть тому. Найбільш популярні, традиційні способи - випалювання, різьблення, золочення, інкрустація. Сучасні технології - термотрансферний і цифровий друк, металізація, декупаж, світлодіодне підсвічування меблів з дерева.

Всі ці способи підходять для меблів, виготовлені з масиву натурального дерева. Умілі майстри можуть зі звичайного ліжка або шафи зробити справжній витвір мистецтва. Вартість таких екземплярів вище, ніж у звичайних стандартних моделей.

Два види декору:

  • Перший вид декору наноситься безпосередньо на меблеві деталі.
  • Другий (накладні) тип декору виготовляється окремо, а потім вже кріпиться на елементи конструкції спеціальним клеєм або іншим способом.

Різні варіанти декорування меблів

  • Декупаж

    Техніка декупажу є аплікації, зроблені з самих різних матеріалів - тканин, наклейок, вирізок з газет, журналів, гасел, фотографій і т.п. Їх приклеюють на поверхню, покривають лаком високої якості.

    Декупаж меблів
  • Цифровий друк

    На поверхню декоративних меблів з дерева наноситься малюнок за допомогою промислових принтерів. Зображення копіюється двома способами:

    • Коли матеріал проходить між двома валами;
    • Принтер сам рухається по зафіксованій дерев'яній поверхні.
    Цифровий друк на меблях
  • Тиснення

    Альтернатива художньої різьби - гаряче тиснення деревини на спеціальних пресах, рельєфних пуансонах.

  • Інкрустація

    Красиві вітражі, вставки з кераміки, самоцвітів, металу здатні зробити будь-який предмет обстановки з дерева ексклюзивним.

    Інкрустація меблів
  • Накладне декорування меблів

    Декоративні елементи роблять з дерева, металу, пластику. Для виготовлення використовуються різні способи - штампування, лиття, екструзія, точіння і т.п. Готовий декор приклеюється або прибивається до меблевих фасадів, козирків, ніжок.

    Декоративні накладки
  • Художнє різьблення

    Мистецтво, винайдене кілька століть тому. На поверхні з дерева вирізаються красиві візерунки - квіти, рослинність, фігурки казкових героїв і т.п. Різьблення роблять ручним способом і на сучасних верстатах з ЧПУ.

    Художнє різьблення
  • Світлодіодна підсвітка

    У сучасному світі використовують нові технології, однією з яких є LED підсвітка. За допомогою підсвітки можна підсвітити темні куточки в шафі, комоді, тумбочці або виділити фасад світлом.

    Світлодіодне підсвічування меблів

На сайті української компанії klen.ua можна купити дерев'яні меблі високої якості. Замовляйте красиві, якісні вироби з деревини за найкращими цінами в Києві, Україні.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння