Чи потрібен догляд за меблями з дерева?

Натуральне дерево є красивим матеріалом, проте воно дуже сильно піддається впливу різних чинників навколишнього середовища. Чи потрібен догляд за меблями з дерева? Звичайно, потрібен. Своєчасний догляд допоможе предметам зберегти свій первинний вигляд, а також збільшить термін служби.

Дуже важливо підтримувати оптимальні кліматичні умови в приміщенні, де знаходяться предмети з натурального дерева. Температура не повинна опускатися нижче +15 градусів. Тому в зимовий період необхідно не допускати протягу в приміщенні. Відносна вологість не повинна перевищувати 65%. Згубно на дерево будуть впливати і опалювальні прилади. Намагайтеся розташовувати меблі далеко від радіаторів опалення та інших нагрівальних приладів.

Меблі вимагають догляду

За меблями потрібно доглядати регулярно. Необхідно вибрати певний проміжок часу, через який буде проводитися чистка та прибирання. Можна щотижня (наприклад, у вихідні) займатися доглядом за дерев'яним начинням.

Догляд за меблями

Поверхні меблів бувають різними. Є лаковані, а є оливові поверхні. Оливові поверхні не мають високих водовідштовхувальних показників, тому проводити вологе чищення таких поверхонь рекомендується з обережністю. Найкраще придбати спеціальний засіб для чищення та фланелеві ганчірочки. Невелика кількість засобу наноситься на ганчірку, і протираються проблемні ділянки з видимими забрудненнями. Засіб не повинен містити абразивних речовин, так як вони здатні пошкодити деревину.

Лаковані поверхні можна мити простою водою або мильним розчином. Після вологого прибирання поверхню необхідно буде насухо витерти. Лаковані поверхні можна чистити тільки м'якою тканиною або замшею, ніяких щіток та інших жорстких пристосувань, якими ви можете пошкодити покриття.

Щоб не допустити розклеювання, при чищенні потрібно намагатися не допускати потрапляння рідини в місця стиків і в будь-які щілини. Від впливу сонячних променів дерев'яна поверхня може тьмяніти. В цьому випадку допоможе віск. На ринку товарів для догляду за деревом є безліч засобів, які містять віск.

Купуючи у нас на сайті klen.ua якісні меблі за доступними цінами не забувайте проводити своєчасний догляд за меблями з дерева. Тоді вони збережуть свою красу і прослужать вам дуже довго.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння