Чому краще купувати меблі українського виробництва?

Кожна людина облаштовуючи свою оселю робить вибір, який залежить від багатьох факторів, серед них і підтримка національного виробника. Донедавна в Україні цьому не надавали належного значення, мотивуючи це низькою якістю вітчизняних аналогів, які нібито не можуть конкурувати із закордонним продуктом хоч і значно дорожчим. Але ця теза вже давно не актуальна, тим більше у меблевій галузі.

Пропонуємо всебічно розглянути це питання та зважити всі плюси і мінуси. Також проаналізуємо основні критерії, яких повинен дотримуватись покупець під час вибору дерев'яних меблів. Серед них найважливіші: ціна, дизайн, якість та виробник.

Почнемо з найболючішого.

Ціна

Якщо порівнювати ціну на меблі з деревини вітчизняного і закордонного виробництва, то "наш" виробник має певну перевагу. Зокрема матеріал, робоча сила, логістика, які впливають на ціноутворення - дешевші. Тож українські меблі можна придбати по доступнішим цінам.

Дизайн

Закордонні виробники йдуть в ногу з часом. Вони швидше модернізують потужності, оперативніше реагують на світові тренди та навіть формують їх. Значні ресурси вкладають в інноваційні розробки, тому конкурувати в цій ніші надзвичайно важко. Проте все залежить від вподобань та можливостей покупця. Тож навіть попри це, на українському ринку, де представлений широкий вибір вітчизняних дерев'яних меблів, можна знайти вироби, які задовольнять потреби найвибагливішого покупця.

Якість

Якість меблів залежить від багатьох чинників.

  • Матеріал. Він повинен бути якісним. Належно відібраним та обробленим за сучасними технологіями. Закордонні меблі наразі мають перевагу, але відставання вітчизняного виробника за останні роки скорочується стрімкими темпами.
  • Фурнітура. Більшість "наших" виробників на ній економлять, що значно погіршує якість таких меблів. Потрібно звертати увагу, якою фурнітурою виробник укомплектовує виріб. Якщо дешевою і відповідно неякісною, то краще двічі подумати перш, ніж придбати. У закордонних виробників з цим проблем нема.
  • Покриття. Використання якісного покриття (лаки/олії) перш за все захищає виріб від вологи та подовжує термін використання. Однак ці речовини можуть бути токсичними. Тому обов'язково, якщо це меблі "нашого" виробництва, звертайте увагу на покриття, щоб не наражатися на небезпеку. Що стосується закордонних виробників, то вони проходять обов’язкові перевірки, що унеможливлює використання шкідливих лаків та олій.
  • Виконання. Сучасне виробництво - це новітні технології, обладнання та методи обробки. Якщо Ви маєте можливість переглянути виробничі потужності, простежити (за допомогою фото/відео) процес обробки деталей та виготовлення продукції, будьте певні - продукт якісний.

Проаналізувавши ці 4 фактори можна зробити певні висновки про якість.

Виробник

В Україні чимало відомих виробників дерев'яних меблів. Проте існує певна закономірність: "брендові" меблі від іменитих виробників завжди дорожчі. Навіть якщо вас влаштовує ціна, дизайн та якість обраних меблів, обов’язково спробуйте якомога більше дізнатися про те, хто ж їх зробив.

5 причин чому краще купити меблі вітчизняного виробника?

  • Ви підтримуєте економіку держави
  • Виробник матиме більше ресурсів для вдосконалення продукту
  • У гарантійному випадку простіше замінити деталь або повернути продукцію
  • Люди, які працюють на підприємствах отримають зарплати
  • Українське повинно цінитись у світі, а починати потрібно з себе.

Отже обираючи дерев’яні меблі враховуйте не тільки основні чинники, подумайте і про вітчизняного виробника, позаяк це ключовий фактор формування економіки.

Приємних покупок!

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння