Дбайливий догляд за ортопедичними матрацами

Залежно від внутрішньої будови ортопедичні матраци мають різний термін служби. Модель без пружин при дбайливій експлуатації прослужить близько 20 років, з блоками, залежними один від одного - 5 років, з окремими пружинами - від 10 до 15 років.

Це не вирок. Правильним доглядом за матрацом можна значно продовжити йому «життя».

Чистка матраца пилесосом
  • Перш за все, зверніть увагу на основу ліжка. Оптимальний варіант - ламелі з дерева, розташовані через певні проміжки один від одного. Таке днище забезпечить хорошу вентиляцію.
  • Вибирайте ортопедичні матраци точно за розмірами основи. Це допоможе уникнути складок, перекосів, деформацій.
  • Ортопедичні матраци не можна згинати. Від цього пружинні блоки деформуються та швидко виходять з ладу.
  • Значно продовжити термін служби допоможе знімний чохол. Його зручно зняти та випрати в пральній машині. Важливо, дотримуватися температурного режиму, зазначеного на бирці, щоб уникнути усадки. Чохли бувають різні. Деякі моделі, крім захисту від пилу й бруду, захищають матрац від бактерій, не накопичують статичну електрику. Інші мають вологовідштовхувальні властивості. Захищають внутрішні компоненти матраца від пролитої рідини. Вологостійкі наматрацники - знахідка для сімей з маленькими дітками.
  • Поверхня незнімного чохла необхідно акуратно чистити вручну мильним розчином.
  • Перевертайте ортопедичні вироби 1 раз в 3 місяці. Важливо це робити не тільки з одного боку на інший, але і міняти положення «ноги» - «голова».
  • Не ставте ортопедичні матраци в вертикальне положення на тривалий час. Це призведе до порушення внутрішньої конструкції.
  • Чистити виріб можна м'якою щіткою порохотяг. Ортопедичні моделі не рекомендується вибивати. Хоча деякі виробники стверджують, що їхні товари витримують будь-які механічні дії, все ж не дозволяйте дітям стрибати на ліжках.
Догляд за матрацом

Якісний ортопедичний матрац коштує досить дорого. Звертайтеся з ним акуратно, правильно доглядайте. Це допоможе зберегти його властивості, суттєво продовжить період експлуатації.

Купити дерев'яні ліжка і якісні ортопедичні матраци в Києві можна на сайті компанії Klen.ua. Гарантуємо високу якість, екологічну безпеку виробів. Швидка дбайлива доставка в усі регіони України. Замовляйте!

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння