Дерев'яне ліжко або металеве?

Безсумнівно, ліжко - важливий атрибут будь-якої спальні. Адже наш настрій, здоров'я і продуктивність багато в чому залежать від того, на якому ліжку ми спимо. Звичайно, незаперечною необхідністю є гармонійність ліжка з навколишнім оточенням. Так як це основний предмет меблів в спальні, то ліжко має стати частиною цього приміщення, єдиним цілим з ним. Але все таки найголовніше - не краса, а зручність і довговічність.

Дерев'яне ліжко або залізне: що краще?

Така дилема виникає у багатьох, хто шукає собі в спальню хороше спальне місце. Як же зробити правильний вибір?

Дерево

 Натуральне дерево ніколи не втратить своєї популярності. Ліжко з дерева відрізняється не тільки естетичною привабливістю, а й екологічною безпекою. Інші його переваги:

  • неповторна фактура;
  • надійність і міцність;
  • стійкість до температурних коливань в кімнаті, невеликій вологості;
  • великий експлуатаційний ресурс;
  • запах лісу, який наповнює приміщення, а також забезпечує затишну атмосферу. Дерев'яне ліжко - природний кондиціонер.

У разі, якщо ліжко неякісне, то мінусом може бути скрип, який, як правило, виникає в місцях стиків частин спального ложа і там, де відбувається розсихання через неякісну обробку деревини.

Ліжка з дерева можуть бути виконані не тільки в стандартній, а й в самій химерної формі, та втілювати найнеймовірніші дизайнерські задумки. Вони абсолютно не є недозволеною розкішшю. У будь-якому випадку, правильне дерев'яне ліжко - раціональне вкладення коштів, так як воно зробить ваш сон приємним, розслаблюючим та таким, що заряджає енергією.

Метал

Металеві ліжка не менше популярні, ніж з інших матеріалів. Їх часто купують для створення як класичного, так і сучасного інтер'єру. Форми і відтінки таких ліжок можуть бути дуже різноманітними. Наприклад, стриманими - для організації простого оформлення приміщення, або вишуканими - для оформлення розкішної спальні.

Важливо враховувати, що метал - холодний і важкий матеріал. Звичайно ажурні візерунки пом'якшують його тяжкість, а спецрозчин дозволяють усунути холод. Але ще один мінус - нестійкість до вологи, хоча і це можна виправити за допомогою антикорозійного покриття. Також трубки і профілі металевих ліжок після деякої експлуатації починають прогинатися, що виправити вже досить важко. Не можна сказати, що метал сильно поступається дереву. Обидва матеріали гідні поваги і уваги. Однак дерев'яні моделі мають велике число переваг.

Які ліжка краще?

Хотілося б відзначити ще раз, що спальне ложе зі заліза сконструйовано із спеціальних труб, які представляють собою загальний каркас. Така конструкція не завжди надійна. Спинки дерев'яних ліжок вважаються значно міцніше, на відміну від металевого конкурента. Для створення каркаса ліжка з металу застосовуються сітка, пружини, рейки. Як правило, під впливом часу, ці деталі деформуються, а саме, - провисають, розтягуються, іноді й рвуться. Якісне дерев'яне ліжко, незалежно від тривалості експлуатації, не втрачає свій первозданний вигляд, а також численні якісні характеристики.

Спальне ложе з дерева відмінно виглядає в будь-якому інтер'єрі. Воно дарує тепло, затишок, приємну атмосферу. Додатково виріб може бути обладнано ящиками, приставними тумбочками. Догляд за таким ліжком невимогливий, а за умови грамотного виготовлення, скрип та інші неприємні звуки, що виникають через зношення ламелей, практично виключені.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння