Ліжко з дерева скрипить: що робити?

Багато дерев'яних меблів, рано чи пізно, починають скрипіти. Природно, таке явище дратує, особливо якщо меблі використовуються регулярно. В основному подібна проблема виникає з ліжками. Лягати на неї стає не так приємно, а після кожного руху виникають негативні емоції, що позбавляють здорового сну або повноцінної насолоди від часу з коханою людиною. Крім того, скрип ліжка часто заважає тим, хто спить в іншій кімнаті. Чому таке відбувається? І які заходи необхідно вжити?

Чому дерев'яне ліжко скрипить?

Як правило, проблема може бути в неякісних ламелях, які висохли і посипалися. Інша причина - розхитування елементів кріплення. Також ламелі часто вбирають вологу, що змінює їх геометрію, впливає на місця кріплення, щілини, через що виникають тертя, люфти та скрип.

Перше, що необхідно зробити в подібній ситуації - зняти матрац і перевірити, чи не він є винуватцем звуків, що заважають вам добре відпочити. Бувають випадки, що саме матрац вимагає заміни, так як пружини в ньому вже зносилися.

Якщо ви впевнені, що справа не в матраці, то уважно перевірте своє ложе. Дратівливий звук можуть видавати як ніжки, так і ламелі, встановлені під матрацом. Іноді неприємний звук чути від стиків елементів спального ложе. Під дією навантажень, кріпильні елементи ліжка зношуються, деформуються, розбовтуються. В результаті їх зсувів і виникає той самий дратівливий звук. Встановили причину? Тепер давайте розберемося як виправити ситуацію, що склалася.

Що робити якщо скрипить нове чи старе ліжко з дерева?

Якщо основою дратівливого звуку є області кріплення, то слід добре закрутити всі болти і гвинтики. Не допомагає? Тоді гідною альтернативою виступає фіксація місць з'єднання спеціальними металевими куточками. У цьому випадку не варто забувати про профілактику відновлення дратівливих звуків. Наприклад, можна обробити стики ліжка столярним клеєм, але тоді відразу експлуатувати ліжко не можна. Важливо почекати поки адгезивні процеси завершаться.

Якщо підтягування не принесло очікуваних результатів, змастіть місця стиків спального ложе солідолом, силіконовою змазкою або іншим подібним засобом. Робіть це акуратно, так як є ймовірність втрати естетичного вигляду ліжка. Змазування допоможе усунути тертя, через яке і виникає скрип.

Якщо скрипить ліжко

Якщо джерело - неякісні або несправні ламелі ліжка, то можна спробувати переставити їх місцями. Іноді це допомагає. Але якщо позитивного результату немає, то раціональним рішенням стане заміна ламелей. У повному оновленні немає необхідності. Забирайте вже непридатні. Чому ламелі зношуються? Вина - постійний тиск матраца, який, в свою чергу, посилюється під вагою відпочиваючих на ліжку.

Скрипит деревянная кровать

Буває, що навіть після заміни зношених ламелей на нові неприємний звук не зникає. Як бути? Якщо справи йдуть саме так, то єдиний вихід - відпилювання ніжок. Представлений спосіб підходить для ліжка з ДСП. Причина - з часом геометрія каркаса змінюється, ніжки підкошуються. Ліжко втрачає стійкість, а регулярні навантаження провокують скрип. В результаті відпилювання ніжок можна отримати оригінальне спальне місце. Однак такий варіант підходить не для всіх.

Які б не були причини скрипу ліжка, їх усунення не може повністю гарантувати те, що звуки не виникнуть знову. Як правило, таке ліжко вимагає заміни. Тому до процесу вибору спального ложа важливо підходити максимально відповідально спочатку, щоб через деякий час не довелося ламати голову над усуненням представлених проблем. Ліжко – предмет меблів, на якому не можна економити. Краще відразу придбати якісні ліжка, наприклад, як моделі виробника "К'Лен", тоді і скрипіти нічого не буде. Здорового і приємного сну!

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння