Меблі майбутнього: трансформери
Спочатку декілька слів про меблі минулого.

Меблі завжди були важливою складовою в побуті людини, і не тільки з практичної точки зору. Вони могли розповісти про статус господаря, історію його родини, смаки і навіть про релігію чи національність. І так було до недавніх пір. Адже в середньовіччі відсутність столу в побуті східних народів і прийом їжі на килимах, відрізняло їх від європейців, які справляли гучні бенкети за великими масивними столами та лавками. Також ми з вами прекрасно пам'ятаємо радянські меблі та знаємо, чим вони відрізнялися від тих самих румунських або італійських. Але сьогодні, коли походження меблів може визначити тільки ярлик «made in ...», а технології виробництва і дизайнерські рішення вже зовсім не визначаються місцезнаходженням, меблі змінили своє інформаційне посилання.

Попит XX століття виріс до того, що всі почали говорити про суспільство споживачів, яке не усвідомлює всієї небезпеки виробництва великої кількості речей, тим більше з небезпечних для екології матеріалів. Сировина для виготовлення меблів має різноманітні характеристики та джерела походження. Користуючись цим, дизайнери і виробники пропонують, як ніколи, широкий вибір. Меблі з традиційного дерева, міцного металу, штучних матеріалів, екологічного пластику та іншого з'являються щодня. Все нові й нові поєднання, які ще століття тому були неможливі через обмеження технологічних можливостей, отримують право на життя і входять в наш побут.

Грішні тут не тільки покупці, але і виробники, які в погоні за прибутком давали все нові і нові спокусливі пропозиції.

Але не будемо згущувати фарби. За всіма прогнозами, на нас чекає світле майбутнє. Курс, який вибирають для себе провідні виробники, дизайнери та практичні споживачі визначається новим підходом заради розвитку, без великих втрат.

Які меблі будуть мати попит в недалекому майбутньому?

Меблі будуть ставати більш функціональними.

Мінімалізм зовсім не відсутність меблів, швидше за все, мінімалізм в інтер'єрі - це присутність тільки необхідних речей. І тут мова йде зовсім не про стиль. Стиль може бути різним, але вибираючи тільки необхідні предмети, ви підтримує мінімальне грамотне облаштування вашого будинку. Також варто згадати, про напрямок, який швидко розвивається за останній час - меблі майбутнього - трансформери. Їх ідея полягає в тому, щоб займаючи мало місця, вони були багатофункціональними і не втрачали практичності. При цьому вони мають свій стиль і стають все більш оригінальними. Запит на унікальні меблі з декількома функціями - ось що є трендом майбутнього.

Меблі будуть екологічними і довговічними.

Матеріали, з яких виготовляють меблі, перевіряються на міцність і стійкість. Покупці стали вивчати характеристики сировини, щоб бути впевненим у своїх покупках. Марнотратство виходить зі звичок сучасного покупця. Йому потрібні гарантії безпеки і вибір на роки. В еру, коли всюди говорять про раціональне використання речей, про екологію й її проблеми, ми стали більш розумно підходити до прийняття рішень. А ще різниця між покупцем ХХ століття і ХХІ в тому, що, маючи той же великий вибір, він також має можливість бути більш прискіпливим, адже він уже вміє цінувати своє здоров'я, час і навколишнє середовище. Головними перевагами меблів майбутнього будуть - можливість нескладного реставрування, поновлення, змінні комплектуючі та доповнення, а також матеріалами, які можуть стати вторинною сировиною, і утилізація яких не приноситиме шкоди.

Які меблі майбутнього

Меблі вже не предмет розкоші, а необхідність.

Житло сучасної людини трансформує від великого будинку з незаповненим житловим простором до затишних квадратних метрів, де є все для комфортного проживання. Кажуть навіть про настання ери «кежуал» (англ. «Casual» - повсякденний). Речі, якими ми користуємося, повинні бути придатними для кожного дня, а не особливого випадку. На сьогоднішній день добра половина жителів Землі носить кросівки, які раніше були модними, але практикувалися не масово. Навіть в офіс, уявляєте. Тепер це навіть не тренд, а само собою зрозуміла зручність. З облаштуванням інтер'єру теж саме. Непотрібні, але модні предмети поступаються місцем сучасним зручним для щоденного використання речам.

Можна припустити, що меблі стануть унікальними, в тому розумінні, що будуть відповідати індивідуальним запитам кожного з нас. Тоді дійсно ми буде оточені улюбленими та практичними предметами, які будуть цінні та необхідні. Меблі, які будуть відображати нас самих ніколи не вийдуть з моди і не перестануть бути актуальними. За винятком змін в наших поглядах або життєвої позиції, коли нам захочеться змінити обстановку. Але брати приклад з італійців і викидати меблі з дому кожен раз перед Новим Роком все-таки не варто. Тим більше, якщо на них ще діє гарантія)). 

Передбачити майбутнє важко, тим більше поглянути вперед на десятки років. Можливо нові відкриття в науці, розвиток людини та її потреб зовсім змінить наш будинок і речі, без яких нам зараз так важко відчувати себе комфортно. Головне завжди бути відкритим для нових ідей і не боятися змін. І мова тут не тільки про меблі;)

Пропонуємо вам підбірку відео з провідних світових виставок 2016 року. Радимо вам подивитися їх, якщо ви збираєтеся купити меблі. Будьте в курсі новинок меблевої індустрії.

1) Виставка Isaloni 2016 в Мілані

2) Виставка Imm Cologne 2016 в Кельні

3) Українці розробили особливі дитячі меблі

4) Виставка Salone Internazionale Del Mobile Мілан 2016

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння