Скандинавський стиль меблів в інтер'єрі

Скандинавський дизайн, філософія якого простота та природність, обов'язково сподобається всім, хто цінує практичність й естетичність. Основні характеристики практичної складової представленого напрямку оформлення інтер'єру - функціональність, зручність, а також продуманий побут. В естетичному плані скандинавський стиль дарує відчуття легкості, свіжості та наповнює приміщення великою кількістю світла. Його часто порівнюють з мінімалізмом через стриманість та лаконічність. Але головними відмінностями є неповторний домашній затишок, тепло й непідробна елегантність.

Характерні риси скандинавського оформлення:

  • світлі стіни, обмежена палітра відтінків;
  • меблі з деревини;
  • підлоги з дерева або ламінату;
  • велика кількість світла;
  • відкрите планування кімнат.

Які матеріали актуальні?

Головна вимога - натуральність, що і робить кімнати затишними. Деревина, природній камінь, тканини, скло, метал - всі ці матеріали вітаються в скандинавському стилі.

Якими мають бути скандинавські меблі?

В першу чергу вони повинні бути практичними та зручними для використання. Все максимально просто, максимум корисного простору. В основному вони виготовляються зі світлої деревини - бук, береза, сосна.

Для меблів цього стилю характерні аскетичність, прямі строгі лінії, стриманість декоративних елементів. Такі характеристики як раз притаманні моделям від компанії "К'Лен" - меблі з натурального дерева нашого виробництва. Тому можна сміливо використовувати їх для організації скандинавського інтер'єру.

Скандинавський стиль

Варто подбати про сучасні системи зберігання: шафи, полиці, стелажі, які зможуть вмістити все необхідне, при цьому не захаращуючи простір. З такими корпусними меблями прекрасно поєднуються м'які предмети інтер'єру прямокутних, або трохи округлених обрисів. В якості прикраси, і з метою практичності використовуйте чохли з натуральних матеріалів. Відмінним рішенням буде льон. Так інтер'єр стане максимально гармонійним.

Ліжка в скандинавському стилі, як правило, оснащені висувними ящиками і тумбами. За зовнішнім виглядом вони відрізняються стриманістю, але здатні подарувати найсолодші сни.

Які кольори актуальні?

Найпоширеніші кольори скандинавського стилю - бежевий, світло-сірий, блакитно-зелений, коричневий. Однак головним кольором є білий. Крім того, в якості акценту, а також для створення більш "живого" зовнішнього вигляду кімнати часто використовуються соковиті тони. Наприклад, винний, який ефектно виглядає на тлі світло-сірого або блакитний відтінку, а також зі світлими меблями.

Скандинавський декор

Декор

У скандинавському інтер'єрі передбачено мінімум декору. Це важлива умова, без урахування якого неможливо створити легкість, комфорт і витонченість, властиві представленому напрямку в оформленні приміщення. Тут декор виступає в якості акценту та родзинки. Секрет - натуральність і винятковість декоративних елементів. Наприклад, помістіть в скляну вазу засушені польові квіти і гілочки, та поставте її на дерев'яний журнальний стіл або відкриту полицю шафи. Така прикраса відмінно доповнить інтер'єр в скандинавському стилі.

Хорошим рішенням є дзеркало. Воно буде виступати не тільки функціональним предметом, але посприяє наповненню кімнати світлом і візуальному збільшенню простору за рахунок заломлення сонячних променів.

Максимально наблизитися до цього стилістичного напряму допоможуть свічки, декор з порцеляни, металу, глини, текстилю. Не бійтеся проявляти свою фантазію.

Скандинави досить дбайливо ставляться до тематики моря. Тому такі прикраси, як, наприклад, якір, або картини із зображенням моря будуть дуже актуальними. Також особливістю скандинавського житла є наявність на стінах сімейних фотографій, які створюють заспокійливу атмосферу. Не забудьте і про живі квіти.

Незважаючи на глибоку відданість традиціям, скандинавський стиль - це трендові та раціональні рішення оформлення інтер'єру. Така атмосфера сподобається всім, хто любить тепло і затишок, хто цінує стабільність, але мріє про оновлення свого житла.

Свіжий, милий, простий і функціональний - скандинавський стиль. Його легкі, повітряні фарби дозволяють додати світла і простору дому.

Якщо ви бажаєте створити атмосферу спокою і безтурботності, то скандинавський стиль - те, що потрібно!

Скандинавські  меблі

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння