Як розмістити меблі в спальні

Спальня - особливе місце в будинку, де ми проводимо більшу частину свого життя, відпочиваємо, відновлюємо сили.

Краще рішення для спальні - оздоблення та меблі з екологічно чистих, натуральних матеріалів. Дерев'яні поверхні безпечні для здоров'я, створюють атмосферу домашнього тепла, затишку.

З деревини роблять не тільки меблі для спальні, але й підлоги, узголів'я ліжок, декоративні елементи інтер'єру. Якщо ви плануєте обладнати в спальні шафи для зберігання речей, зробіть їх лицеві фасади дерев'яними.

Які купити меблі в спальню, як їх розставити, щоб вона була не тільки функціональна, але й максимально затишна.

Спальня - це, перш за все, місце відпочинку. Велике число маленьких деталей буде обтяжувати інтер'єр. Головне правило організації простору в спальні - мінімум меблів і аксесуарів, більше вільного місця. Повітря повинно безперешкодно циркулювати всередині кімнати, не застоюватися.

Трохи про колір

Вибір кольору впливає на загальний настрій в спальні. Якщо хочете, щоб у спальній кімнаті панували безтурботність і комфорт - віддайте перевагу ніжним, пастельним тонам. Світлі відтінки нададуть простору спокою та розслаблення, додадуть легкості й затишку.

Якщо кімната велика, можна використовувати темні кольори. Вони візуально зменшують простір, роблять приміщення затишніше.

Вплив кольору при розстановці меблів

Розміщення меблів в спальні

Ліжко - основний атрибут спальної кімнати. Поставте його таким чином, щоб лежачи було видно тих, хто заходить всередину.

Двоспальне ліжко встановіть узголів'ям до стіни, щоб було зручно підходити до нього з двох сторін.

У кімнаті для сну, крім ліжка можуть стояти тумбочки, пуф, туалетний столик, шафа для одягу.

Меблі розставляють різними способами.

  • Симетрично один до одного

    Підходить для кімнат правильної квадратної, прямокутної форми. У центрі намічається центральна вісь. Меблі ставляться симетрично цієї лінії.

    Таке розташування підходить тим, у кого гармонія асоціюється з порядком. Відсутність творчого безладу умиротворяє, сприяє спокою і міцному сну.

    Симетрична розстановка меблів
  • Асиметричне розташування

    Якщо кімната нестандартна, то використовується асиметричний метод розміщення меблів. В цьому випадку, дизайнери часто поєднують великі предмети меблів з невеликими предметами інтер'єру. Наприклад, велика шафа поруч з низьким пуфиком.

Ергономіка в спальні

При розміщенні меблів, важливо, щоб предмети обстановки стояли на відстані від 60-70 см. один від одного. Інакше, пересування по кімнаті буде ускладнено.

Уникайте в кімнаті для сну предметів обстановки з гострими кутами, великої кількості дзеркал і скляних поверхонь. Віддайте перевагу натуральним, природним матеріалам - деревині, льону, бамбуку тощо.

Ергономіка в спальні

Українська компанія klen.ua виробляє та продає меблі в спальню з натурального дерева. Вся продукція відповідає суворим європейським стандартам якості, має стильний, оригінальний дизайн.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння