Як вибрати килим для вашої спальні

Килим - невід'ємна частина інтер'єру спальні. Він прикрашає простір, підкреслює красу спальних меблів, допомагає створити затишок, додатковий комфорт.

Плюси очевидні

  • Рано вранці, встаючи з ліжка, не хочеться торкатися ступнями холодної підлоги. Набагато приємніше відчути під ногами ніжний килимовий ворс. М'яке, тепле покриття зменшує стрес від пробудження, робить початок дня світлим, радісним.
  • Відомо, що на стопі знаходиться безліч точок, що відповідають за роботу внутрішніх органів. Ходьба в спальні по ворсистій поверхні - відмінна загальнозміцнююча процедура для всього організму.
  • Крім цього, килимок для спальні сприяє збереженню тепла, прекрасно поглинає шум, грає роль звукоізоляції.
  • Гарний килим, підібраний за кольором і стилем до спальних меблів наповнює кімнату домашнім затишком.

Як вибрати килимок?

Спальня - відокремлене місце для сну, відпочинку. Тут не буває гостей, сторонніх. Тому можна вибрати світлий килим з довгим ворсом або будь-який інший в залежності від особливостей інтер'єру.

Якщо спальні меблі мають гострі кути, вибирайте овальний або круглий килим. Обтічні, яскраві лінії пом'якшать різкі геометричні форми, додадуть дизайну рівноваги, гармонії.

Як вибрати килимок

Для сонячної спальні, заповненої світлом, підійдуть килимки спокійних, холодних відтінків. І, навпаки, в темну кімнату з вікнами на північ, постеліть м'який, пухнастий світлий килим теплої колірної гами.

Різновиди килимків для спальні

Килими тчуть протягом багатьох століть. Для цього традиційно використовують вовняні та шовкові нитки. Їх очевидні переваги - екологічність, антистатичність, краса. З появою синтетичних волокон, стали робити штучні покриття для підлоги. Вони коштують набагато дешевше, прості в догляді, довговічні.

  • Вовна

    Килими з вовни прекрасно підходять для спальні, виглядають розкішно, коштують дорого. Часто, майстри тчуть їх в ручну, вкладаючи в свою роботу «частинку душі». Кожен виріб виходить унікальним, надзвичайно красивим.

    Вовна - екологічно чистий, довговічний матеріал. Відмінно гармонує з дерев'яними меблями для спальні, поглинає звуки, утримує тепло.

  • Шовк

    Родина шовкових килимків - Китай. Кращі килими тчуть в Індії, Сирії, Туреччині, Узбекистані, Ірані. Вироби з коконів шовковиць коштують дорого. Технологія виготовлення шовкових килимів довгий час зберігалася в секреті, передавалася з покоління в покоління.

    Шовкові килими для спальні, виливають ніжним блиском, дуже приємні на дотик. Відрізняються довговічністю, міцністю.

  • Синтетика

    Штучні килими зовні схожі на вовняні. М'який ворс, невибагливість, доступна ціна роблять їх привабливими для покупців.

    Різновиди килимків для спальні

Будемо раді допомогти Вам цими порадами підібрати м'який килимок до меблів для спальні. Компанія КЛен пропонує своїм покупцям тільки якісні товари з екологічно безпечних матеріалів.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння