Як вибрати ліжко

Як вибрати ліжко з масиву

До меблів з натурального дерева особливе трепетне відношення. Вони дихають природою, тому атмосфера у приміщенні формується привітна, здорова, екологічна. Не бійтеся купити ліжко дерев'яне, якщо часто міняєте місце проживання. Воно, на відміну від меблів із клеєних плит, не боїться розбирання/складання. Просто має більшу вагу. Активна експлуатація не розхитує кріплення. Ще не одне десятиліття воно залишиться стійким, міцним.

Вибір ліжка для спальні з чистого дерева зобов'яже дотримуватись кліматичних умов у приміщенні, тому що потрібен режим відносної вологості в межах 40-60% при температурі від +15 до +30 °С. Проте такі показники сприяють підтримці здоров'я. Купуючи ліжко в спальню з масиву, переконайтеся, що підлога ідеально рівна, а покриття не зіпсується від великої ваги гарнітура.

Якщо сумніваєтеся, що краще: ліжко МДФ або дерево, згадайте про витривалість дерев'яних виробів. До того ж вони формують продуманий інтер'єр, виглядають масивно, надійно, вразливо. Підібрати ліжко за розрахованим бюджетом допоможуть менеджери компанії Klen.ua™. Це виробник меблів із сертифікованого українського масиву, який пройшов гігієнічний контроль. Фірма працює на український та міжнародний ринок, пропонує моделі найвищого класу. Дизайн продуманий до дрібниць, оформлення дотримується заданого стилю. Фото дерев'яних ліжок доступні у нашому електронному каталозі. Оформити замовлення зручно через сайт.

Яке ліжко вибрати: визначаємося з каркасом

Залежно від типу конструкції формується міцність та зносостійкість гарнітура. Залежно від кількості людей, які планують спати, ваги, дитячої любові до стрибків вибирається тип кріплень та днища.

Розгляньте дерев'яні ліжка на фото. Каркас складається з опорних спинок та царг (бічні поперечини). Трапляються варіанти, де коробка основи виконана тільки з царг, а спинки мають навісний характер. Як опору до вибору доступні подіуми, коліщатка, ніжки. Міцні ліжка робляться з дерев'яною рамою, на яку встановлюються ламелі. Перед тим як вибрати ліжко та матрац, переконайтеся в наявності ламелів, тому що це обов'язкова вимога від багатьох компаній з виробництва якісних матраців. Є нескладною конструкцією, що складається з окремих пружних дерев'яних пластинок, що забезпечують ортопедичний ефект сплячому. Чим їх більше, тим міцніше виріб. Стандартно ширина пропуску між платівками не перевищує ширини однієї одиниці.

Як вибрати ліжко: каркас

Якщо ви вперше задумалися, яке ліжко купити, відгуки наших покупців допоможуть вам. Для сімей з дітьми та зі своїм житлом актуальні моделі з підйомним механізмом. На основу кріпиться газовий амортизатор, що дозволяє підняти спальне місце під кутом 45°, та у доступі відкривається ніша на всю площу ліжка для зберігання речей.

Пам'ятайте, що не всі красиві дерев'яні ліжка на фото здатні витримати значну вагу. Враховуйте, що в розумінні припустимої ваги на одне спальне місце йдеться не тільки про масу людини, що спить, але і ліжка з матрацом. Сучасні ортопедичні багатошарові матраци можуть важити понад 50 кг. Якщо приміщення невелике, зручно використовувати моделі-трансформери з висувними нішами-ящиками для зберігання постільної білизни.

Ще поради щодо вибору ліжка з натурального дерева: розмір та форма

Меблі для сну від компанії ТОВ «К'Лен» розраховані на комбінування з професійними ортопедичними матрацами. Ми орієнтуємось у розмірах на параметри від провідних виробників. В асортименті:

  • Односпальні;
  • Полуторні;
  • Двоспальні.

Ви можете довго дивитися ліжка та не знаходити відповідного. Щоб прискорити вибір, визначтеся з функціоналом. Ці меблі стають центральним елементом декору в спальні. Масивно й велично виглядають моделі з узголів'ям. Воно може обшиватися текстилем, щоб ідеально поєднуватися з іншими елементами інтер'єру. З практичної точки зору, узголів'я захищає голову і спину від холодного фону стіни, також зберігає її покриття в чистому вигляді, виступає практичною опорою під час читання книг або перегляду ТБ.

Існують суперечки, які ліжка краще купувати двоспальні: з узніжжям або без. Ця деталь має незначне функціональне навантаження. Якщо сплячий має нестандартний зріст, воно виступає як танкетка для подовження спального місця. Вибір ліжка закінчується на остаточному визначенні розмірів. Не забувайте, що виробник вказує розміри спального місця, під які підбирається матрац. Самі меблі будуть на десяток см більше.

Як правильно вибрати ліжко: визначаємося з кольоровою гамою

У спальні чи дитячій цінується комфортний відпочинок. Основний вплив на свідомість робить колір приміщення. Задає палітру кольорів гарнітур. Яке ліжко краще купувати у вашому випадку, підкаже ваш смак. Однак, купуючи вироби з чистого дерева, орієнтуються на збереження природного малюнка, відтінку, запаху.

Компанія Klen.ua™ працює в основному з буком, але в деякі вироби з дуба . Деревина молодого дуба відрізняється світлим забарвленням. Масив дорослих дерев після обробки набуває жовтого, рожевого або сірого відтінку. Найстаріші дерева згодом темніють, нагороджуючи робочий матеріал переходом від золотого до темно-коричневого. Бук набагато дешевше дуба, але за якостями може стати в рядок до аналогів. У незабарвленому вигляді має сірі, червоні або жовті відтінки.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння