Як вибрати меблі для новонародженого, дитини, підлітка

Поява в сім'ї дитини - це завжди довгоочікувана і радісна подія. Але також це часто й значні клопоти для батьків, пов'язані з необхідністю підбору одягу своєму чаду, складання особливого раціону його харчування, а також вибору відповідних меблів для дитини. І якщо з першими двома пунктами впоратися відносно просто, то знайти по-справжньому затишні, безпечні, надійні та ефективні дитячі меблі для багатьох молодих сімей виявляється вкрай проблематично.

Почнемо з того, що доросле ліжко, стіл або стілець для дитини абсолютно не годяться, як мінімум з тієї причини, що вони значно вище дитячих й дитині буде складно до них дотягуватися, не кажучи вже про можливий ризик падіння з такої висоти. Крім того, меблі для дорослих можуть містити різного роду гострі кути і травмонебезпечні частини, які дорослі враховують або за звичкою уникають. Для дітей ж такі елементи несуть серйозну загрозу травм.

Вибираючи меблі для дитини, багато батьків роблять акцент на їх естетичному вигляді. Безумовно, дитячі або підліткові меблі повинні добре вписуватися в кімнаті та доповнювати внутрішній інтер'єр, однак вибирати їх слід не тільки з особистих переваг Ваших або дитини, але також з міркувань надійності, безпеки, практичності та екологічності. Тим більше, якщо мова йде про спальні місця однорічних дітей і немовлят.

Як вибрати меблі для новонародженого, дитини, підлітка?

З огляду на те, що організм, психіка і скелет людини найактивніше формується в ранньому віці, до вибору дитячих меблів слід підходити з особливою увагою.

Столи та стільці. За дитячим столом дитина має почуватися комфортно, висота столу повинна бути трохи більше довжини гомілки дитини, ноги повинні вільно поміщатися в простір під столом по висоті та ширині.

Меблі для дівчат

Ліжка. Слід врахувати, що діти уві сні більш активні та рухливі, ніж дорослі, а тому має бути достатньо місця по ширині ліжка, щоб дитина могла легко розвернутися уві сні й не вдаритися рукою або ногою. Для немовлят рекомендується брати ліжко з захисними прутами, що виключають ймовірність випадкового падіння з ліжка.

Шафи і тумби. Правило підбору тумб і шаф таке ж, як і ліжок зі столами: відповідність росту, безпечні і надійні матеріали виготовлення, висока міцність і легка вага.

При цьому, як меблі для підлітка, так і для більш маленьких дітей, повинні відповідати ряду строгих вимог.

Яким основним вимоги повинна відповідати меблі для новонародженого?

Безпека. Для дитячих меблів неприпустимі гострі кути, ненадійне кріплення, металеві та різного роду колючі деталі. Найкраще в якості матеріалу підійде 100% натуральне, заокруглене і оброблене дерево.

Мебель для детей

Екологічність. Маленькі діти і підлітки особливо чутливі до алергенів, а тому при виборі меблів для дитини, натуральність і гіпоалергенність стоять на першому місці. Виходячи з цього, слід уникати синтетичних наповнень. Ігрові та спальні меблі для дитини, виконані з полімерних матеріалів, в тому числі з різнобарвних пластмас, також не підходять.

Комфорт і затишок. Незручне ліжечко може бути також причиною безсоння дитини, а невідповідний стіл привести до ранньої перевтоми. Саме тому меблі повинні бути зручними, комфортними і відповідати параметрам малюка.

Практичність. Оскільки дитині належить часто взаємодіяти з елементами меблів, вони повинні бути легкими, простими для користування та мати компактні габарити. Велика частина холодних, непомірно важких і громіздких елементів меблів відразу ж потрібно відсіювати.

Довговічність. Дитячі меблі повинні бути не просто надійними, але також володіти значним запасом міцності, щоб витримувати вагу дитини і зберігати свою форму. В даному плані фахівці не рекомендують брати меблі із спресованого стружки і ДСП, не дивлячись на її цінову доступність.

Вимог дійсно багато, проте всім їм в повній мірі відповідають лише натуральні дитячі меблі з масиву дерева.

Щоб придбання відповідали всім вище перерахованим вимогам, не обов'язково витрачати тижні на ходіння по магазинах і порівняння всіх якостей. Купити меблі в інтернеті - завжди безпрограшний варіант. Чому? Тому що на сьогодні онлайн-продавці пропонують повну інформацію про товар і ви без проблем зможете оцінити "плюси" і "мінуси". Також завжди можна почити відгуки батьків про практичність меблів для їхньої дитини, а це завжди краще ніж самим експериментувати. Вдалих покупок!

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння