Як захистити дерев'яну підлогу від подряпин

Під час ремонту або переїзду доводиться пересувати меблі. Важкі предмети можуть подряпати дерев'яну підлогу.

У такій ситуації виникає питання, як захистити дерев'яну підлогу від подряпин?

Існують безліч пристосувань, ефективних і недорогих способів акуратно пересунути меблі й уберегти покриття від пошкоджень.

Головне правило - Не штовхай!

Найбільші пошкодження дерев'яної підлоги відбуваються в результаті переміщення або штовхання меблів по підлозі. Штовхати здається швидше, ніж знайти когось, хто допоможе вам перемістити ваші меблі, але це не варто того, щоб ламати вашу дерев'яну підлогу. Бажано підняти меблі з дерев'яної підлоги, щоб перемістити їх. Це, ймовірно, потребуватиме додаткову допомогу, але захист дерев'яної підлоги, безумовно, того вартий.

Перед тим як рухати важкі меблі, потрібно їх максимально полегшити, звільнити від речей, дістати ящики та полиці. Дерев'яну підлогу ретельно промести й вимити, щоб на ній не залишилося бруду і пилу. Після цього, можна почати пересування.

Як пересунути меблі без подряпин?

Захист підлоги від подряпин
  • Сирі скибочки картоплі

    Це найдешевший і простий спосіб захистити підлогу. Сирі картоплини нарізають круглими скибочками, товщиною 7-10 мм. Після цього зрізом вниз розміщують під днищем і ніжками шафи. Таким чином, дерев'яні меблі легко переміщуються з одного місця на інше, а сліди від картоплі чудово видаляються вологою ганчіркою.

  • М'який килимок з шерсті

    Товсті килимки з вовни або войлока незамінні при переміщенні важких шаф, комодів, диванів та інших предметів обстановки. Якщо ви застосуєте цей спосіб, то вам в майбутньому не доведеться думати про те, як пофарбувати меблі з дерева, пошкоджені при переїзді. Злегка нахиліть шафу й підсуньте килимки під ніжки.

  • Пластикові кришки

    У кожному будинку можна знайти капронові кришки. Якщо їх змастити господарським милом або рослинним маслом і підкласти під ніжки, то проблем при пересуванні дерев'яних меблів не виникне.

  • Господарське мило, віск і парафін

    Ще один спосіб, чим захистити підлогу - намазати його милом, парафіном або воском. Ці недорогі засоби утворюють на поверхні тонкий шар, що забезпечує прекрасне ковзання.

  • Спеціальні пристрої

    Меблеві транспортери, стяжні ремені, зручні підкатні візки - «нехитрі» пристрої, що значно полегшують перенесення важких меблів. Зручні пристосування дозволяють легко й безпечно для дерев'яної підлоги рухати шафи, дивани, комоди своїми силами без залучення вантажників.

    Спеціальні пристрої підйому меблів

Компанія КЛен виробляє красиві предмети облаштування з натурального дерева. При правильному транспортуванні й акуратному переміщенні дерев'яні меблі прослужать багато років, зберігаючи свій первинний зовнішній вигляд.

Вищеописані способи допоможуть заощадити і захистити дерев'яні поверхні від подряпин і інших механічних пошкоджень.

Нехай Ваша підлога та дерев'яні меблі завжди будуть в ідеальному стані!

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння