Як захистити меблі від домашніх тварин?

Якщо ви щасливий власник домашніх тварин, то важливо знати, як захистити свої дерев'яні меблі від їхніх ігор. Багато кішок і собак, особливо в дитинстві, люблять кусати, гризти і дряпати все, що є для них предметом інтересу - не тільки диван, шпалери або взуття, а й дерев'яні фасади. Причиною цього є те, що вихованцям потрібно не тільки, щоб їх годували і гуляли з ними, а й реалізовувати свої фізичні потреби - точити кігті або що-небудь гризти.

Перспектива того, що ваші дерев'яні предмети інтер'єру будуть зіпсовані, досить висока. Тому, щоб подібної неприємності не виникло, і меблі надовго зберегли свій первозданний вигляд, слід знати деякі хитрощі та правила, що дозволяють захистити ліжко, шафа, тумбу й інші дерев'яні вироби від гострих зубів і пазурів.

Обробка дерев'яних меблів

Дуже діючим способом є обробка дерев'яних поверхонь спеціальними розчинами. Якщо собака або кішка гризуть або дряпають, наприклад, ніжки ліжка, то варто придбати спеціальний засіб в форматі спрея або звичайної рідини у флаконі, запах яких буде відштовхувати тварини. Як правило, такий засіб можна купити в зоомагазині.

Рекомендація: уважно прочитайте, щоб до складу розчину не входили отруйні речовини, які можуть нести загрозу для вихованців. Тобто, засіб повинен бути спеціалізованим - купленим в зоомагазині або приготованим самостійно, але за традиційними перевіреними рецептами. Крім того, попередньо протестуйте речовину. Наприклад, обробіть ним приховану ділянку дерев'яних меблів. Це дозволить переконатися, що для самого дерев'яного предмета інтер'єру також немає ніякої загрози - не виникають плями.

Якщо вже готовий розчин придбати немає можливості, або його запах занадто різкий особисто для вас, то ми готові поділитися кількома народними засобами, які довели свою ефективність на практиці.

Традиційні засоби захисту дерев'яних меблів

Відбити бажання гризти або дряпати дерев'яні меблі можна за допомогою таких народних засобів:

  • Цитрусові, м'ята. Якщо для людини подібні запахи приємні і асоціюються зі свіжістю і чистотою, то у кішок вони викликають огиду. Застосовувати їх можна в форматі ефірних олій, і в свіжому вигляді. Наприклад, потріть поверхню дерев'яних меблів цедрою будь-якого цитрусового.
  • Медичний спирт. Запах цієї речовини не подобається всім - як людям, так і тваринам. В засіб догляду за дерев'яними предметами інтер'єр додайте трохи спирту. В результаті кішки і собаки будуть обходити меблі стороною.
  • Оцет. Ця рідина має сильний, різкий запах, який тваринам зовсім не до душі. У концентрованому вигляді наносити його не рекомендується, так як є ймовірність псування дерев'яної поверхні.
  • Гострий перець. Це результативний метод в разі, якщо нічого вищевказане не допомагає. Перець провокує подразнення слизової, але ніяк не впливає на стан здоров'я домашнього улюбленця. Однак будьте обережні і ви. На слизову людини він впливає аналогічно, як і на слизову тварини.

Виховання улюбленців

Крім використання вже готових і традиційних розчинів також важливо приділити увагу вихованню своїх домашніх улюбленців. Можливо, справа криється в тому, що кота чи собаку розбалували або їм просто не вистачає уваги. В такому випадку, їм просто може бути нудно без вас, тому зайва енергія спрямовується не в те русло.

Частіше гуляйте з вихованцем, або виділіть певну кількість часу на ігри, знайдіть цікаві вправи, якими можна зацікавити тварину. В результаті бажання що-небудь гризти або дряпати мінімізується, а дерев'яні предмети інтер'єру залишаться цілими.

Як захистити меблі

Щодо вправ слід зазначити, що кількість навантаження, а також вид самих вправ повинні відповідати породі собаки. Найкраще сходити на консультацію до ветеринара. Наприклад, для багатьох тварин досить години / півгодини ігор в день.

Захист меблів вихованням улюбленців

Крім того, ті дерев'яні зони, які найбільше любить гризти або дряпати домашній вихованець, можна захистити когтеточкою або іншим спеціальним пристосуванням, яке також можна придбати в зоомагазині. Ефективність подібного методу перевірена на практиці. Ваша кішка із задоволенням змінить ніжку дерев'яного ліжка на когтеточку, так як її поверхню максимально наближена до поверхні, на якій тварині добре точити кігті. Також представлене пристосування можна протерти валеріаною, завдяки чому вона стане більш привабливою для улюбленця. Для собак, у яких ріжуться зуби, можна придбати спеціальні іграшки для заточування зубів.

Щоденний активний спосіб життя домашньої тварини - запорука його гарної поведінки, збереження дерев'яних виробів і вашого відмінного настрою!

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння