Знамениті меблі - секрети меблювання Білого Дому

Перший камінь фундаменту президентської резиденції США заклали 13 жовтня 1792 року. Ініціатором зведення будівлі був Джордж Вашингтон. Саме Вашингтон вибрав ідеальне місце та оголосив змагання на кращий проект. Переможцем виявився Джеймс Хобенс, архітектор з ірландським корінням. 1-й президент Сполучених Штатів Америки, незважаючи на колосальний внесок в будівництво однієї з найбільш легендарних будівель світу, так в ньому і не пожив. Але, тим не менш, сьогодні Білий дім можна віднести до зразків архітектури та оздоблення інтер'єру, а в його будівництві брали участь представники різних країн: від африканських рабів і до шотландських аристократів.

Цікаво, що приміщення в резиденції президентів Америки розрізняються по колірній палітрі. Блакитна має овальну форму, - це приміщення, де президент і його дружина приймають гостей. Червона - прикрашена меблями часів Імперії. Зелена - місце для чаювання, де знаходяться предмети меблів президентів Джона Адамса і Томаса Джефферсона. Рожева - кімната, де проживає глава держави з родиною.

У Білому домі дуже багато дерев'яних меблів, частина з яких справжні шедеври, наприклад - стіл Резолют або меблі в червоній кімнаті.

Меблі з унікальною історією

Предметом цікавого політичного скандалу, пов'язаного з Білим домом і її мешканцями стало величезне ліжко з рожевого дерева, придбана ще Мері Лінкольн. Ходять чутки, що Білл Клінтон в якості подяки за фінансові пожертвування пропонував меценатам поспати в "ліжку Лінкольна".

Знамениті меблі Білого Дому

Резиденція президентів США пережила за свою багату історію безліч подій, у зв'язку з чим змінювався її інтер'єр і меблі - пограбування, підпали, зміна чільної сім'ї, кожна з яких зробила свій внесок в оздоблення зовнішнього вигляду приміщень і створення затишку.

Наприклад, при президенстві Рузвельта головний будинок Америки не тільки отримав свою нинішню назву, а й був повністю перероблений. Меблі в вікторіанському стилі замінили моделі меблів з масиву дерева.

Значні зміни в інтер'єрі Білого дому прийшли при Кеннеді. Його дружина Жаклін вирішила перетворити його в музей декоративного мистецтва і елегантно прикрасила особняк розкішними зразками предметів меблів XVIII-XIX століть.

Стіл Резолют - легенда меблів

Це робоче місце Франкліна Рузвельта. Цей розкішний стіл створено з деревини корабля "Резолют" і подарований президенту Королевою Вікторією в якості вдячності за знайдення американськими моряками барака, який загубився в водах океану.

Стіл Ліндона Джонса

Стіл з червоного дерева - махагона. Це єдиний президентський стіл, обтягнутий зеленою шкірою. Представлений предмет меблів відрізняється обтічною формою і опуклими ніжками, а також неймовірно гармонійно поєднується з навколишнім інтер'єром.

Червона кімната

Червона кімната

Ця кімната виступає в якості вітальні та музичного залу. Вона займає площу близько 58 кв.м. і має 6 дверей. Тут можна побачити елегантні меблі, виконані з темного дерева. Незважаючи на поєднання основного червоного кольору і темного дерева, приміщення має особливу атмосферу, яку доповнюють великі вікна та камін.

Кожна кімната Білого дому - витвір мистецтва, і в кожній з них можна зустріти неповторні зразки дерев'яних меблів.

Інтер'єр Білого дому і, зокрема, його предмети меблів змінювалися безліч разів. З середини XX століття кожна президентська родина намагалася внести в його оздоблення щось індивідуальне, але дерев'яним меблям завжди відводилося величезне значення. Однак, незважаючи на всі трансформації, зовнішній вигляд кімнат президентського палацу досі залишається витриманим в стилі XVIII-XIX століть. Крім того, будь-які роботи, пов'язані зі змінами в оформленні стін, меблів та інших предметів декору резиденції обов'язково повинні бути затверджені спеціальним Комітетом правління.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння