Оптимальні габарити двоспального ліжка

Повноцінний сон дуже важливий для здоров'я. Хронічне недосипання знижує імунітет, негативно впливає на працездатність, настрій, може стати причиною нервового розладу, безсоння.

Щоб сон був дійсно здоровим і міцним, важливо лягати спати приблизно в один і той же час, провітрювати кімнату перед сном, і, звичайно, правильно підібрати двоспальне ліжко.

Зазвичай при виборі спального місця враховують розміри кімнати, особливості інтер'єру. Мало кого цікавить, якими мають бути габарити двоспального ліжка для здорового сну. Чим старше ми стаємо, тим більше нам потрібно особистого простору, в тому числі під час сну.

оптимальні габарити двоспального ліжка

Довжина

Довжина двоспального ложа залежить від нашого зросту. Чим вище людина, тим довше має бути спальне місце. Оптимальний розмір - ріст плюс 30 сантиметрів. Якщо ви любите великі подушки, зазвичай спите на спині, то додайте ще 10 см.

Стандартний розмір - 1,9 -2 метра. Тому, якщо зріст вище 180 сантиметрів, краще замовити індивідуальні двоспальні меблі.

Ширина

Ширина повинна бути такою, щоб могли поміститися двоє людей. Оптимальний розмір спального місця для однієї людини - 90-100 сантиметрів. На жаль, стандартна ширина двоспального ліжка від 140 до 170 сантиметрів. Щоб виспатися на такому просторі, купіть якісний матрац з пружинами, які не залежать одне від одного. Тоді, ви не прокинетеся, якщо сплячий поруч почне перевертатися з одного боку на інший.

розміри двоспального ліжка

При виборі моделі двоспального ліжка, ми обмежені розміром спальні. Якщо площа кімнати дозволяє, замовляйте меблі за індивідуальними розмірами.

Деякі європейські виробники роблять двоспальні ліжка шириною 180-203 сантиметрів.

Висота двоспального ліжка

Найзручнішим вважається двоспальне ліжко, на яке можна сісти, зігнувши ноги під прямим кутом. На таке ложе зручно лягати та легко вставати. Низькі моделі найчастіше купують молоді люди.

Чим старше ми стаємо, тим більше хочеться комфорту. З віком починаємо по-справжньому цінувати зручні ергономічні меблі.

Як вибрати двоспальне ложе?

Віддавайте перевагу екологічно чистим, ергономічним моделям. Для здорового сну купіть дерев'яне двоспальне ліжко, габарити якого відповідають вашим розмірами.

низьке двоспальне ліжко

Якісні двоспальні ліжка з натуральної деревини можна купити в інтернет-магазині Klen.ua за доступною ціною. Ми виготовляємо моделі за стандартними розмірами, дбайливо доставимо за вказаною адресою в Києві, Україні.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння