Що таке меблі з масиву, з чого їх виготовляють та чому вони вважаються найкращими?

Сучасне виробництво меблів за останні десятиліття зробило значний стрибок у технологічному розвитку й тому на ринку з’явилися відносно дешеві та практичні вироби з ДСП, МДФ і навіть полімерних матеріалів. Вага меблів стала набагато меншою, а ціна – привабливішою. Однак, штучна меблева продукція не може похвалитися довгим терміном служби. А говорити про безпеку для здоров’я людини взагалі не приходиться.

Зовсім інша справа – меблі з справжнього цільного дерева. Що в ній особливого? Старше покоління добре знає, що таке меблі з масиву і як довго вони служать. Та далеко не всі розуміють, наскільки велику цінність мають такі речі.


Меблі, виготовлені з масиву, - це натуральні та «живі» меблі, як виготовлені шляхом ретельного відбору відповідних за матеріалом, розміром та текстурою якісних дерев’яних рейок та заготовок з подальшим зрощенням їх в цільний щит за допомогою екологічно чистого клею та спеціального пресу з робочим тиском в 200 атмосфер. Тобто в процесі виробництва використовується справжня цільна деревина, а не дерев’яні відходи, тирса чи спресована стружка. Такі меблі є мають більший й корисніший термін служби ніж вироби зі сирої необробленої сировини.

Деталі з натурального дерева

З чого виготовляють меблі з масиву?

Підготовка та виготовлення «живих» меблів з масиву займає значно більше часу, ніж її виробництво на основі штучного ДСП, адже потрібно підготувати, обробити та відібрати виключно високоякісний дерев‘яний матеріал. В цьому випадку не допускається такі дефекти деревини як тріщини, сучки, плями та інші нюанси, що збільшує затрати як праці, так і часу, але разом з тим збільшується й термін служби готового виробу.

В якості матеріалу для меблів з масиву використовують сорти деревини дуба, горіха, берези, міцного та приємного на дотик бука, елітного червоного та чорного дерева.

При цьому існує два типи щита для виготовлення меблів з масиву:

  • зрощений по довжині та ширині дерев’яний щит.

    Оскільки підібрати однорідні по структурі, кольору та розміру заготовки дерева доволі складно, а викидати менші частини дорогоцінної дерев’яної сировини надто легковажно, то майстри часто використовують метод зрощення таких частин, в результаті цього отримуємо меблі з клеєного масиву з оригінальним малюнком паркетного типу.

    Зрощений меблевий щит
  • цільно ламельний щит, зрощений тільки в ширину.

    Звичайно, найбільшу цінність мають меблі, частини якої складаються виключно з однакових по довжині брусків дерева. В таких виробах не видно переходу між фрагментами, і вони здаються абсолютно однорідними. Поціновувачі естетики та розкоші прекрасно знають, що таке масив дерева для меблів і яка його естетична цінність.

    Цільноламельний меблевий щит

Тому, перед тим як купити меблі варто визначитися з матеріалом.

Які переваги в меблів з масиву в порівнянні з штучним аналогом?

  •  

    Довговічність. Покриті лаком (чи будь-яким іншим покриттям для дерева) цільнодерев’яні меблі стійко переносять помірні кліматичні перепади та практично не підвладні дії часу, завдяки чому можуть простояти десятиліття без помітних слідів розсихання чи розтріскування.

  •  

    Висока міцність. Порівняно велика вага зібраних з цільного дерева меблів повністю компенсується їх винятковою міцністю і здатністю витримувати велике навантаження без деформації.

  • 100% екологічність. На сьогоднішній день меблі з масиву, без сумнівів, є найбільш безпечними та екологічно чистими, на відміну, наприклад, від меблів з МДФ та ДСП, в яких клей, що входить до їхнього складу, при підвищенні температури повітря, випаровується, виділяючи ядовиті для організму випари, а також від пластикових меблів, виготовлених шляхом перегонки та спеціальної обробки надзвичайно шкідливих для здоров’я нафтопродуктів.

    Меблі з масиву дерева
  •  

    Справжня естетика. Неповторний орнамент дерев’яних кілець, створений самою природою і виражений в кожному елементі меблів з масиву, робить їх по-справжньому унікальними. Навіть найпростіша модель виглядатиме дійсно по-багатому, що робить її бажаним предметом в оселях людей, які цінують естетику, якість та природність.

  •  

    Особлива енергетика. Оскільки в процесі виготовлення даних меблів волокна деревини не були механічно зруйнованими та зберегли свою цілісність, саме дерево випромінює особливу та добре вловиму енергетику. Крім того, воно має свій особливий аромат та неповторну структуру, яку можна відчути, доторкнувшись до меблів.

Розкажіть нам, які матеріали для виготовлення меблів ви вважаєте найкращими.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння