Як розставити меблі в маленькій кімнаті

Малогабаритна житлоплоща в сучасних квартирах - не рідкість. Часто скромний метраж приводить господарів в ступор, змушуючи відмовитися від деяких предметів меблів. Однак робити це зовсім не обов'язково, навіть невеликий метраж не вирок для облаштування функціонального та привабливого інтер'єру для всіх членів сім'ї. Потрібно просто правильно розташувати всі необхідні предмети інтер'єру. Далі ділимося правилами й цікавими ідеями, як розмістити меблі в маленькій кімнаті.

Правильний колір стін - основа гармонійного інтер'єру маленької спальні

Дизайн спальні в квартирі починається з оформлення стін, підлоги і стелі. При оформленні маленької спальні краще не застосовувати яскраві відтінки та складні геометричні візерунки. Правильний вибір: пастельні відтінки й примітивний орнамент.

Вертикальні візерунки на стінах зроблять кімнату вище візуально , вони також зорово піднімуть стелі.

Дизайн маленької кімнати несиметричної вузької та довгої форми відмінно виглядає з горизонтальними візерунками. Цікаво виглядають шпалери з великим орнаментом на одній стіні, що чергуються з однотонними - на протилежній.

Колір підлоги краще вибирати контрастним до кольору елементів меблів. В якості підлогового покриття фахівці радять вибирати ламінат або паркет з діагональним візерунком - це сприяє візуальному розширенню площі.

Виконуємо планування компактної спальні

План розміщення меблів в мініатюрній спальні краще скласти до ремонту, оскільки розташування дверних прорізів, розеток грає важливу роль. Бажано уникати розстановки ліжка безпосередньо напроти дверей, а також ставити його біля вікна.

Також планування кімнати навіть з найдрібнішими габаритами повинне передбачати наявність проходів - між шафою й тумбочкою, по периметру ліжка і т.д. Комфортна ширина - 70 см. У разі жорсткої економії вільного простору допускається їх зменшення до 45-60 см.

Як розставити меблі в маленькій кімнаті: дизайн, планування

Поради щодо розстановки меблів в невеликій спальні

Щоб інтер'єр маленької спальні виглядав гармонійно, потрібно слідувати головним рекомендаціям дизайнера по розстановці меблів. Далі ми зібрали невелику добірку з найбільш важливих порад, як облаштувати маленьку спальню.

  • Всі меблі повинні бути не широкими, а високими. Вибираючи, наприклад, шафу, краще зупинитися на вузьких моделях до самої стелі. Дизайн невеликої кімнати з її присутністю буде максимально вдалим.
  • Вибирайте функціональний комп'ютерний стіл - вузький, але який має безліч поличок з висувною підставкою.
  • Придумайте розташування в кімнаті декількох навісних поличок. Вони стануть зручним місцем зберігання та не перенавантажуватимуть інтер'єр.
  • Телевізор можна встановлювати на стіні. Це дозволить позбутися від тумбочки і тим самим заощадить вільне місце.
  • У приміщенні з невеликими габаритами рекомендують встановлювати розсувні двері, що відкриваються в обидві сторони. Вони займають в 2 рази менше місця, ніж стандартні. А також в порівнянні з дверима-гармошками характеризуються відмінною звукоізоляцією.

Як розставити меблі в маленькій кімнаті: ідеї

Підводячи підсумок

Продумати, як розставити меблі в маленькій кімнаті, - завдання не з простих. Але якщо використовувати наші ідеї для маленької спальні й придбати меблі для спальні у нас, то кімната не буде виглядати захаращеною . Навпаки, вона стане куточком комфорту й спокою, в якому можна набратися сил і повноцінно відпочити.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння