Як вибрати матрац для двоспального ліжка?

Як вибрати матрац для двоспального ліжка - не просте питання. Адже сон - важлива частина людського життя, від нього залежить і наше здоров'я, і наша продуктивність. Те як ми виспалися, наскільки бадьорі, впливає на якість нашого дня, а іноді й життя. Тому так важливо вибрати саме той матрац, який забезпечував би організму повноцінний відпочинок і гарне самопочуття.

Матраци двоспальні, особливості вибору.

Перед тим, як зробити покупку матраца, слід з'ясувати за якими критеріями повинен відбуватися вибір і на що він впливає. Таких критеріїв, що відповідають за індивідуальні потреби та залежать від фізичних особливостей людини кілька. Перш за все, це:

Жорсткість матраца

Вона визначається конструкцією виробу та його наповненням. Від неї залежить, наскільки комфортним буде ваше положення на ліжку. Комусь подобається, щоб, як на перині, було м'яко й затишно. А ось спортсменам, людям, які мають проблеми зі спиною або зайву вагу, корисніше буде спати на жорсткому місці.

Так, дітям рекомендована жорстка пряма поверхня, щоб зберегти рівну спину й уникнути викривлення хребта. Літнім людям м'якість матраца дозволить розслабитися і дасть необхідний відпочинок м'язам. Вибираючи матраци на двоспальні ліжка, радимо враховувати вагу майбутніх власників:

  • якщо він менше 55 кілограм, можна зупинити вибір на м'якому матраці;
  • в проміжку між 55 кг і 90 кг варто придбати матрац середньої жорсткості;
  • ну а при вазі більше 90 кг - жорсткість повинна бути підвищеною.

Пружинні та безпружинні

Ця характеристика ще поділяється на декілька. Розглянемо їх особливості:

  • Залежний блок пружин. Тут всі пружини пов'язані між собою однією спіраллю. Чи не найзручніший варіант для сімейного ложа, так як рух на одній стороні викликає коливання на іншій. Приваблює в цьому варіанті ціна, вона значно дешевша, ніж у інших варіантів.

    Матрац із залежним блоком пружин
  • Незалежний блок пружин. Тут пружини стискаються автономно, так як поміщені в окремі чехли з тканини. Такі матраци володіють ортопедичними якостями, рівномірно приймаючи на себе навантаження. Цей варіант хороша знахідка для подружжя, що має велику різницю у вазі. Оскільки зовнішні пружини блоку беруть на себе легку вагу, а внутрішні жорсткі пружини задіюються при більшій вазі.

    Матрац із незалежним блоком пружин
  • Комбінований. Крім блоку незалежних пружин, мають прошарок з пінополіуретану або інших синтетичних і натуральних матеріалів.
  • Безпружинні матраци. Вони бувають моноблочні та багатошарові. Перший варіант представлений основою з латексного або пінополіуретанового матеріалу. Другий поєднує в собі шари штучних і натуральних наповнювачів. Від яких, залежить жорсткість виробу та його ортопедичні властивості.

    Матрац безпружинний

Якщо, прочитавши цей огляд, у вас залишилися питання будемо раді бачити вас у нас в магазині. Наші співробітники нададуть грамотні поради й підкажуть, як вибрати матрац для двоспального ліжка.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння