Як вибрати гарне і зручне ліжко для спальні

Це питання задає собі кожен, хто вирішив облаштувати вдома зручне місце для сну, і має намір придбати цей елемент меблів.

Однак, щоб нічний відпочинок був справді ефективним, а саме спальне місце прослужило довго, однієї тільки наявності спальної койки недостатньо. Потрібне по-справжньому якісне та зручне ліжко, яке б відповідало як мінімум наступним вимогам:

  • зовнішня естетика;
  • комфорт сну та відпочинку;
  • надійність основних елементів конструкції;
  • довговічність та міцність каркасу.

Щоб не помилитися та придбати саме таке, необхідно знати, як правильно вибрати ліжко. І про це ви в подробицях дізнаєтеся з цієї статті.

Як вибрати правильне ліжко, яке буде влаштовувати за всіма параметрами?

foots
Крок 1. Визначитися з дизайном.

Перед тим, як вибрати ліжко для спальної кімнати, дитячої тощо, потрібно визначитися з його зовнішнім виглядом. Ліжко, як і будь-який предмет меблів, повинно відповідати загальному стилю в інтер’єрі кімнати та й просто подобатися вам візуально. Наприклад, ліжка з дерев’яного щита вигідно дивляться в будь-якому інтер’єрі завдяки своєму лаконічному стилю, натуральній структурі деревини з оригінальним природним орнаментом, чим не можуть похвалитися ліжка, виготовлені з МДФ чи ДСП.

Хороший дизайн ліжка

Ліжко Глорія

foots
Крок 2. Вибрати потрібний розмір.

Розібравшись з естетичною складовою та визначившись з тим, як вибрати ліжко, яке доповнює кімнатний антураж, можна перейти до наступного ключового питання - як вибрати розмір ліжка? Перш за все варто врахувати, що довжина ліжка повинна відповідати зросту відпочиваючого з запасом +10 см. Ширина ліжка при цьому повинна бути як мінімум у півтора рази більша ніж відстань між плечима людини. Комфортна ж висота ліжка дорівнює відстані від стопи до коліна. Також важливим нюансом є відповідність розмірів ліжка і матраца, тому купувати їх рекомендується разом.

Якщо з ліжком для однієї людини все більш-менш зрозуміло, то зовсім інше питання - як правильно вибрати двоспальне ліжко. Тут слід врахувати можливу різницю в зрості та вазі людей, які сплять поруч. Довжина ліжка повинна бути на 10 см більше, ніж зріст найвищого з пари, при цьому ширина - від 160 см. Що ж стосується каркасу, то він повинен бути з міцного меблевого щита з надійним кріпленням.

Вибір розміру ліжка

foots
Крок 3: Визначитися з типом конструкції.

Що стосується особливостей конструкції, то існують ліжка з однією спинкою, двома або зовсім без спинок. Ще можна зустріти ліжка з ніжками і без них, а також моделі зі спеціальними коліщатами. Крім того, в деяких ліжках є внутрішні ніші та висувні шухлядки, в які можна заховати постільну білизну. Основним критерієм вибору в даному випадку є стійкість ліжка, надійність кріплення ніжок, спинки та коліс, а також міцність каркасу. Все інше - лише справа смаку.

Конструкція ліжка

Ліжко Люкс

Далекоглядних людей, як правило, цікавить, як вибрати якісне ліжко, тобто таке, щоб прослужило не один десяток років. В даному випадку не варто гнатися за дешевими моделями, виконаними з тонкого ДСП і дерева низьких сортів, що володіють хиткою конструкцією, ненадійним каркасом і мають будь-які видимі дефекти. Такі ліжка, зазвичай, служать не довго, викликають болі в спині та перетворюють сон на суцільну муку. Ліжка ж з щитів натурального бука і дуба стійко переносять агресивні температурні режими і витримують високі вагові навантаження, а тому - є найкращими.

Ось, власне, і все! Тепер, знаючи як вибрати зручне ліжко, ви зможете без особливих проблем відсіяти непотрібні варіанти і купити ліжко саме тої моделі, яка повністю відповідає вашим перевагам.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння