Розміри гвинтових сходів і умови установки

Коли перед вами постає питання вибору внутрішніх сходів для будинку або дворівневої квартири, важливо зробити правильний вибір її конструкції, який залежить від наступних факторів:

  • необхідності економії житлової площі;
  • висоти поверхів;
  • інтенсивності руху;
  • естетичної складової, можливості вписати конструкцію в дизайнерське рішення всього приміщення.

Гвинтові сходи: коли варто вибирати?

У разі, якщо розміри приміщення змушують економити простір, то однозначно ваш вибір - гвинтові сходи, розміри яких дозволяють встановити конструкцію навіть при мінімальному діаметрі шахти від 1,6 м.

Дизайнерські рішення, та необхідність підтримки загальної концепції інтер'єру й дотримання стилістики приміщення, також можуть зупинити ваш вибір саме на цьому різновиді сходів.

У будь-якому випадку, довірити виготовлення і установку цього складного конструктивного об'єкта слід перевіреному і надійному виробнику з хорошою репутацією.

ТОВ «К'Лен» протягом більш ніж 19 річного періоду часу спеціалізується на виробництві і установці дерев'яних сходів і комплектуючих до них. Ми допоможемо вам уникнути багатьох помилок, вибрати, розрахувати і встановити відповідну саме вашому будинку.

Особливості розрахунку

Креслення гвинтових сходів

Чому ж так важливо замовляти сходи у фахівців? Для створення зручної в експлуатації, ергономічної та не травмонебезпечної конструкції необхідно зробити вірні розрахунки відповідно до формул безпеки і дотримуватися певних будівельних правил:

  1. Навантаження розраховується виходячи з несучої здатності елементів сходів.
  2. Необхідно зробити точний розрахунок кількості сходин, яка залежить від висоти поверху і кута нахилу сходів і визначити ширину сходини по формулі. Для цього робиться точне креслення в масштабі. Висота поверху, як правило, стандартна і визначається з урахуванням облицювання підлоги. Якщо ваші розміри відрізняються від загальноприйнятих, фахівці зроблять індивідуальні розрахунки з урахуванням особливостей саме вашого приміщення.
  3. Потім необхідно прорахувати розміри сходин і підсходин, які дорівнюють середньому кроку людини - від 60 до 64 см. Існують загальноприйняті параметри, наприклад, ширина сходин не повинна бути менше 20 і більше 32 см, а оптимальна висота підсходини - 15 см.

ВАЖЛИВО: Висота сходин розраховується з точністю до 1 мм і повинна бути однаковою, похибку, що виникла відносять на першу сходинку. При недотриманні цього правила, сходи стануть небезпечними.

  1. Кут нахилу не повинен перевищувати 45 градусів, для зручності експлуатації оптимальним є кут від 23 до 37 градусів, а для гвинтових сходів - це 25-35 градусів.
  2. Говорячи про ширину забіжних сходів, з яких складаються гвинтові сходи, доречно зазначити, що у вузького краю вони не повинні бути менше 10 см, а нависання вищестоячого щаблю - не більше 5 см.
  3. Ідеальна довжина щабля повинна дозволяти розминутися на сходах двом людям і підняти по ньому громіздкі предмети. Вона розраховується виходячи із технічної можливості та розмірів простору для установки. Мінімальний розмір гвинтових сходів залежить від їх конструкції і довжини сходин.

Замітка: Вони можуть бути виконані на больцах, на опорній стійці або без неї, що робиться з метою збільшення ширини сходин.

  1. Необхідно передбачити хороше освітлення, воно може бути, як штучним, так і природним.
Креслення перерізу гвинтових сходів

Конструкція гвинтових сходів має наступні переваги:

  • порівняно невелика займана площа. Це коло, в центрі якого опорна стійка, а ширина сходин - їх радіус. Такі сходи будуть займати як мінімум в 1,5 рази менше місця, ніж прямі маршові. При збільшенні довжини сходин від метра і більше, розширюється і відведена під конструкцію площа.
  • виготовлені з дерева сходини мають підвищений коефіцієнт тертя, що дозволить не обладнувати їх додатковим покриттям, на відміну від сходів металевих, кам'яних або облицьованих керамічною плиткою.

На весь асортимент виробленої нашою компанією продукції встановлено гарантійні терміни. Ми дорожимо кожним нашим покупцем.

Вже зараз ви можете отримати більш детальну інформацію по гвинтових сходах у відповідному розділі нашого інтернет-магазину, досвідчені менеджери зможуть відповісти на всі ваші запитання.

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння