Як підібрати дизайн дерев'яних сходів

При зведенні будівлі більш ніж в 2 поверхи, не обійтися без головної сполучної ланки - сходів. Найкращим матеріалом для будинку є дерево. Що може бути екологічне ніж натуральна деревина? Воно відрізняється надійністю та міцністю, і природним чином впишеться в інтер'єр будь-якого приміщення, стане своєрідним дизайнерським доповненням.

Планування сходів вимагає дуже ретельного й обдуманого підходу, адже від нього залежить безпека домочадців і органічність всього інтер'єру в будинку.

З чого почати дизайн дерев'яних сходів?

1. Визначте, для якого приміщення потрібні сходи та як часто ними будуть користуватися. Якщо це спуск в підвал або підйом на горище, то досить буде простої конструкції. Якщо ж це сходи для повсякденного використання, то тут потрібна більш потужна система, яка зможе впоратися з навантаженнями.

2. Продумайте весь простір навколо сходів і зручний доступ до них. Краще, щоб вони розташовувалися в геометричному центрі будинку.

3. Виберіть породу дерева. Основними критеріями тут є:

  • зносостійкість;
  • твердість;
  • фактура;
  • колір;
  • довговічність;
  • вартість.

Бук і ясен відмінно підійдуть під ці характеристики. Найкращою, але і найдорожчою деревиною є дуб.

4. Визначте тип сходів, який максимально впишеться в ваш стиль будинку: маршові, гвинтові, комбіновані, поворотно-складні.

5. Оздоблення сходів теж є важливим фактором. Ефектно виглядають декоровані сходи, з різьбленими елементами, в поєднанні з металевими та скляними конструкціями або незвичайним підсвічуванням.

Дизайн дерев'яних сходів

Порада: якщо в сходовій конструкції є більш трьох сходинок, бажано встановити бічні поручні, особливо, коли в будинку є маленькі діти.

Головне - продумати кожну деталь

Складність вибору полягає в тому, що після закінчення будівництва будинку та встановлення сходів, важко буде щось переробити, якщо Вам не сподобався результат. Тому дуже важливо заздалегідь обміркувати кожен момент. Наші професійні дизайнери мають досвід реалізації самих неординарних і складних проектів. Вони обов'язково підберуть для Вас дизайн дерев'яних сходів з урахуванням всіх смакових уподобань і особливостей приміщення.

На нашому сайті Ви знайдете все, що потрібно для створення будинку Вашої мрії!

Рекомендуємо звернути увагу

Товар додано до списку бажань
Товар додано до порівняння